Tájékoztatás

2024.04.30. 18:22

Csalók próbálnak adatokat és aláírást gyűjteni a Fidesz Debrecen nevében

Haon.hu

Érdemes figyelni rá, kinek adjuk meg az adatainkat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: buritora

– Lakossági jelzések érkeztek hozzám azzal kapcsolatban, hogy csalók próbálnak adatokat és aláírást gyűjteni a Fidesz Debrecen nevében – olvasható Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármesterének a közösségi oldalán

Felhívta rá a figyelmet, hogy az aktivistáik minden esetben igazolvánnyal rendelkeznek. Kérte továbbá, hogy a lakosok csak akkor adják meg adataikat, ha biztosan meggyőződtek arról, hogy ki az aláírást gyűjtő személy.

Mint arról korábban már beszámoltunk, április 20-án kezdődött el a kampány és az ajánlásgyűjtés szerte az országban a június 9-re kiírt választásokra. Az EP-választáson indulni szándékozó pártok május 3-án 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat. Az önkormányzati és nemzetiségi választáson indulni szándékozó jelölteknek május 6-án 16 óráig kell bejelenteni indulási szándékukat a helyi választási bizottságnál. A vármegyei listát állító jelölőszervezetek május 7-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában