Iskolai megmérettetés

2024.04.22. 17:07

Rendészeti csapatversenyt tartottak Derecskén

A hazaiak a harmadik helyen végeztek.

Haon.hu

A versenyen nyolc csapat indult

Forrás: Nagy Mária

A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében tartották meg az I. Regionális Rendészeti Csapatversenyt a helyi spportcsarnokban április 18-án – közölte a Haonnal Nagy Mária főigazgató-helyettes.

A versenybizottság elnöke Kovácsné dr. Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára volt.

Az iskola munkatársai és büntetés-végrehajtás közös együttműködéssel szervezték meg ezt a napot
Az iskola munkatársai és büntetés-végrehajtás közös együttműködéssel szervezték meg ezt a napot
Forrás: Nagy Mária

A versenyen összesen nyolc csapat indult, különböző települések középiskoláiból, többek között a házigazda mellett Kisvárdáról, Berettyóújfaluból és Békéscsabáról is.

A verseny aprólékos tervezőmunkát igényelt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a derecskei intézmény között. Az iskola munkatársai és büntetés-végrehajtás érintett állománya közösen szervezték meg a napot.

Az elmélet mellet a gyakorlati rátermettség is fontos 

A versenyen részt vevő tanulóknak több állomáson kellett számot adniuk mind fizikális, mind elméleti felkészültségükről. Többek között akadálypályán, fizikai állapotfelmérésen, lövészeten és bv. ismeretekből bizonyíthattak. A lövészeti feladatoknak a kollégiumban tartották. A csarnok lelátóján lelkes szurkolói csapatok kísérték végig a küzdelmeket és a büntetés-végrehajtás toborzó sátrába is ellátogathattak, melyet a csarnok előtt helyeztek el.

A versenyzőknek több területen is bizonyítaniuk kellett
A versenyzőknek több területen is bizonyítaniuk kellett
Forrás: Nagy Mária 

A napot kora délután zárták az eredményhirdetéssel. I. helyezett lett a Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium (Nagykálló) csapata, II. helyezett az Északi ASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Baktalórándháza), III. helyen pedig Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium csapata végzett. Különdíjat kapott a büntetés-végrehajtási szakmai feladatokban legkimagaslóbb eredményt elért csapat, az Északi ASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Baktalórándháza) diákjai. A helyezettek oklevelet és értékes díjakat kaptak, melyeket az Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága biztosított.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában