Egyház

2024.05.13. 07:13

Konfirmandusokkal és jubilálókkal ünnepelt a csökmői gyülekezet

B.Kiss Andrea

Jubilálókat is köszöntöttek

Forrás: B. Kiss Andrea

Idén is elérkezett a csökmői református gyülekezet egyik jelentős eseménye, a konfirmáció. Az ünnepély május 12-én délelőtt zajlott a csökmői református templomban. Szabó Gyula lelkész igehirdetése előtt három konfirmandus tett tanúbizonyságot a gyülekezet előtt: Hegyesi László, Marsi Kiara és Török Tibor. Továbbá ezen az alkalmon vehették át a konfirmációjuk 10., 25., 50. és 60. évfordulóját ünneplők az emléklapot és egy-egy szál virágot Rácz Imréné presbiterasszonytól.

Többen is érkeztek távoli településekről, hogy a szülőfaluban újra találkozhassanak rég nem látott ismerőseikkel és azokkal, akikkel évtizedekkel ezelőtt együtt tettek fogadalmat őseik templomában. De most jubilált Nagy Tibor, a falu polgármestere is, valamint a gyülekezet főgondnokasszonya, Horgász Istvánné. Az ünnepi pillanatok után az imaházban szeretetvendégség adott lehetőséget a kötetlen beszélgetésekre, visszaemlékezésekre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában