Konferencia

2024.06.27. 11:00

Konferenciát szerveztek Debrecenben a kábítószer-ellenes világnap alkalmából

Június 26-án rendezték meg az „Addiktológiai problémák mindennapi kihívásai” címre keresztelt konferenciát, ahol számos témát érintő problémát górcső alá vettek a szakemberek.

Haon.hu

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata elhivatott az egészséges életmód segítését szolgáló célkitűzések megvalósításában, a drogfogyasztás visszaszorításában és annak megelőzésében. A vármegyei önkormányzat korábbi pályázatok kapcsán is feltárt már problémákat a témában – olvasható a hbmo.hu-n.

Tasi Sándor, a vármegye önkormányzatának alelnöke
Tasi Sándor, a vármegye önkormányzatának alelnöke
Forrás: hbmo.hu

Drogprevenció egész Hajdú-Biharban

Mint írják, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében pl. az egészségügyi prevenciós programokat és helyi esélyegyenlőségi programokat szervezett, melyek által megállapítható, hogy a kisebb településeken is gondot okoz a drogfogyasztás és az abból következő kedvezőtlen élethelyzetek kezelése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert 2,3 millió forintos támogatásnak köszönhetően pedig 2021-ben közös felelősségvállalás, együttműködés kezdődött a vármegyében már működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokkal, melynek folytatása a jelenlegi pályázat.

A Belügyminisztériumtól kapott 3,5 millió forint támogatást a vármegye önkormányzata és a pályázat elkészítésében közreműködő helyi KEF szervezetek a fennálló együttműködés erősítésére, helyi problémák feltérképezésére, működési struktúrák megújítására és programok megvalósítására fordították.

A pályázat lezárásaként június 26-án a Debrecenben, a Vármegyeháza Bocskai termében megtartott szakmai rendezvényen, Tasi Sándor, a vármegye önkormányzatának alelnöke köszöntőjében a téma fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, nélkülözhetetlen és rendkívül fontos az emberek mindennapi dolgait segíteni, feltárt problémáit megoldani. Az ilyen rendezvények erre is alkalmasak – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában