Fejlesztés

2024.06.27. 10:47

290 millió forintból fejlesztenek Földesen – közpark létesül és a belvízelvezetés is fejlődik

A TOP plusz pályázatnak köszönhetően számos út újul meg Hajdú-Biharban.

Haon.hu

Korábban már beszámoltunk a Hajdú-Bihar vármegyei TOP Plusz pályázatról, most a vármegyei önkormányzat legutóbbi közleménye szerint pedig Földesen is megkezdődött a fejlesztés. Mint írják, a beruházás nyitórendezvényét június 26-án tartották, melyen elhangzott, hogy a fejlesztésnek köszönhetően egységes vízelvezetési hálózatot alakítanak ki Földesen. A település hat utcájában a csapadék-, illetve belvízelvezetés infrastruktúrális feltételeinek javítását végzik el a szakemberek.

A fejlesztés során a település hat utcájában javul a csapadék-, illetve belvízelvezetés
A fejlesztés során a település hat utcájában javul a csapadék-, illetve belvízelvezetés  
Forrás: hbmo.hu

Megújul a közpark is

A projekt több részből áll, melyek keretében a közpark is megújul. Kicserélik a térburkolatot, új növényeket telepítenek és biztonsági kamerarendszert is kiépítenek. A “Komplex településfejlesztés Földes településen” című projektre az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán nyert csaknem 290 millió forint támogatást a település. A nyitórendezvényen a fejlesztést koordináló Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök mondott köszöntőt – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában