Dolce vita

2024.06.08. 15:15

Annyi Vespát kétszáz év alatt sem látott a Nagytemplom, mint amennyit szombaton délelőtt – fotókkal, videóval

Országos motoros találkozónak ad otthont Debrecen. Szombaton a Kossuth téren sorakozott fel 200 Vespa.

Szőke Tímea

Papp László polgármester (középen) a vespás csapattal

Forrás: Czinege Melinda

Országos Vespa Találkozónak ad otthont Debrecen; az esemény leglátványosabb részeként szombat délelőtt mintegy 200 Vespa motoros a Hotel Nagyerdőtől – rendőrségi biztosítás mellett – vonult végig Debrecen utcáin (az Egyetem sugárút, Bethlen és Hatvan utcák érintésével) a Kossuth térre. A Nagytemplom előtt felsorakozó motorosokat Papp László polgármester köszöntötte, az arra járók pedig megcsodálhatták a szebbnél szebb olasz kétkerekű járgányokat, melyek sajátos életérzés megjelenítői.

A debreceni Kossuth téren gyűlt össze a sok vespa jármű haon
A debreceni Kossuth téren gyűlt össze a sok vespa jármű
Forrás: Czinege Melinda

– Bő egy éve egy városrészi rendezvényen találkoztam a debreceni vespásokkal, és kértek segítséget egy országos Vespa találkozó létrejöttéhez – idézte fel Papp László polgármester köszöntőjében. 

Rajtunk ne múljon; most itt vannak, elhozták a Vespa-életérzést. Fantasztikus látvány a város főterén a sok jármű, az egyik legkülönlegesebb; ennyi Vespát még egészen biztosan nem látott a Nagytemplom az elmúlt közel kétszáz évben! Magasra tették a debreceni szervezők a lécet a jövő évi budapesti rendezvény előtt

 – jegyezte meg Papp László. Azt mondta, örömmel fogadták a klub ötletét egy 2030-as európai találkozóra.

Országos Vespa találkozó a keleti régóban

A keleti régióban és a cívisvárosban is elsőként, a több mint két éve alapított Vespa Club Debrecen Sportegyesület rendezi meg 2024-ben a Magyarországon korábban már több alkalommal szervezett Országos Vespa Találkozót. Az eseményre az ország minden részéből, sőt, határon túlról is érkeztek Vespa tulajdonosok, érdeklődők és a márka iránti fanatikusok. A motorcsodák két keréken szállítják az olasz életérzést, a „dolce vita”-t Debrecen és vonzáskörzetébe – tudatták a szervezők.

A rendezvény június 6-ától június 9-ig tart, a központi helyszín a Hotel Nagyerdő. A szombati főtéri látványosságot követően a vespás konvoj a hortobágyi Mátai méneshez vonult  ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában