Közbeszerzés

2024.06.23. 11:49

„Vizes” felújítások Kabán

Felújítanak és zsilipet is készítenek a város mellett.

Haon.hu

A gépészet és a csatorna is megújul

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Szivattyútelep felújítását, új zsilip készítését és csapadékvízelvezető csatornák felújítását kívánja megvalósítani összesen 3 ezer 620 méter hosszú szakaszon Kaba önkormányzata. A „Kaba város belterületi vízrendezése” tárgyú projekthez kapcsolódó közbeszerzési felhívás július 19-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

A Kabai mellék csatornán lévő belvízátemelő szivattyútelep felújítása során változatlan formában, változatlan méretű elemekből építik át (újítják fel) az építészeti rész egy részét. A vízgépészeti részen szerelvények cseréje történik azonos szerelvényekre. A jelenlegi elhasználódott szivattyúk helyett teljesen azonos kategóriába tartozó, forgalomban lévő szivattyútípusokat építenek be. Egyéb szerelvények (zsilip, akna fedrácsok, gazfogó rács, védőkorlátok) esetén teljesen azonos méretben és mennyiségben építenek be újként legyártatott, felújított szerelvényeket. A szívóaknába búvárszivattyút telepítenek, komplett vízgépészeti szerelvényekkel. Kicserélik a légvezetéki oszlopon levő kapcsolószekrényt és a földkábelt. A szivattyútelep köré acél szerkezetű kerítés is készül.

A mellékcsatorna felújítása során 2 ezer 240 méteren a földmedrű csatorna kotrása, rekonstrukciója történik meg. Összesen 1380 méteren (a Batthyányi utca és a Kölcsey utcák Kabai mellékcsatornához csatlakozó szakaszai) előregyártott vasbeton árok és mederburkoló elemeket kap a csatorna. A kapcsolódó műtárgyakat, átereszeket felújítják. Két csatorna torkolatához zsilipet építenek be. A munkára 8 hónap áll rendelkezésre, az ajánlatokat július 12-ig várják.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában