Tájékoztató

2024.07.17. 10:12

Jó hír az utazóknak: Újraindul a közlekedés a debreceni repülőtéren

Szerda délelőtt érkezett a bejelentés az újrainduló légikikötőről. A debreceni repülőtér alig néhány óra múlva ismét fogadhatja az utazókat.

Haon.hu

Egy hét után újraindul a közlekedés a debreceni repülőtéren

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról korábban már több alkalommal is beszámoltunk, a napok óta tartó kánikula miatt megsérült a debreceni repülőtér futópályája, ami miatt a reptér forgalmát teljesen le kellett állítani. A debreceni repülőtér-bezárás több járat utasait is érintette. Az elmúlt néhány nap során az eredetileg Debrecenből induló és a cívisvárosba érkező járatok kezelését végül a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vette át, így mindössze csak egy járatot kellett törölni. Szerda délelőtt azonban jó hírt közölt a Debrecen Nemzetközi Repülőtér: várhatóan 2024. július 18-án, csütörtökön, helyi idő szerint 00:30 órától ismét tudja fogadni a Debrecenbe érkező és innen induló járatokat.

A debreceni repülőtér utasainak buszos transzferre is volt lehetősége a zárás ideje alatt
A debreceni repülőtér utasainak buszos transzferre is volt lehetősége a zárás ideje alatt
Forrás: Napló-archív

Mint írták, a Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdte a futópályán múlt hét csütörtök keletkezett sérülés javíttatását, a betontáblák cseréjét. Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek annak érdekében, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe.

A debreceni repülőtér továbbra is ad tájékoztatást

Az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezelése, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatása érdekében a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a Debrecen Nemzetközi Repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé, így a 4 és 19 óra közötti időszakban megnövelt kapacitás mellett segítik kollégáik az utasok tájékoztatását.

Hangsúlyozták, továbbra is folyamatos a kapcsolattartás a partner légitársaságokkal, valamint utazási irodákkal annak érdekében, hogy a repülőtér munkatársai a lehető legalaposabb tájékoztatást tudják adni utasaik részére.

Csütörtök hajnalban visszaáll a reptéri járatok közlekedése

A hírre a DKV Zrt. is reagált, közösségi oldalukon azt írták, a repülőtér újranyitása miatt az Airport1 és Airport2 viszonylatjelzésű autóbuszok a fenti időponttól újra a meghirdetett menetrend szerint közlekednek majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában