Különleges akció

2024.07.05. 15:04

Gripenek Debrecenben? – ne ijedjen meg, ha hétvégén elhúznak párszor a feje felett

A Katonazenekari Fesztivál szombaton zárul Debrecenben. A gálaműsor gripenektől is hangos lesz.

Haon.hu

Mint arról korábban már beszámoltunk, július első hetében Katonazenekari Fesztiválnak ad otthont Debrecen. A Magyar Honvédség legjelentősebb zenei találkozóján július 3. és 6. között Magyarországot a Magyar Honvédség Debrecen Helyőrségzenekar és a Magyar Honvédség Központi Zenekara képviseli, míg a nemzetközi palettáról Csehország, Ausztria, Szlovákia, Horvátország, Hollandia, Olaszország, Egyiptom, Románia és Lengyelország mutatkozik be a közönségnek.

Gripenek Debrecenben? – ne ijedjen meg, ha hétvégén többször is feltűnnek a láthatáron
Gripenek Debrecenben? – ne ijedjen meg, ha hétvégén többször is feltűnnek a láthatáron
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A szervezők az izgalmas programok sorát egy gálaműsorral zárják szombaton, melynek keretében 17 órától gripenáthúzás is szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A showt követően Szalay Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Tasó László országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet. A gálaműsort után a nap szakalaki bemutatóval, valamint a katonazenekarok közös zárókoncertjével zárul.

A Honvédelmi Minisztérium és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kétévente rendezi meg a fesztivált, melyen idén csaknem 600 hangszeres résztvevője ragad hangszert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában