Jótékonyság

2024.07.31. 16:18

A Gyermekklinika hűtési rendszerét korszerűsítik a CATL adományából

A debreceni gyermekgyógyászati beavatkozásokat ugyan nem akasztotta meg a hőség, az általános komfortérzetet azonban elősegíti a CATL felajánlása.

Hajnal László

Tízezer euró értékű felajánlást adományozott a CATL Debrecen a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak, az összeget szerdán délután adták át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika könyvtárában.

CM20240731_CATL adomány_klinika_HAON (4)
Tízezer eurós felajánlást kapott a Gyermekklinika a vállalattól
Forrás:  Czinege Melinda

Szabó Tamás, a klinika igazgatója a helyszínen felelevenítette, a kínai székhelyű vállalat 2024 tavaszán már tett egy jelentősebb felajánlást a Gyermekklinika részére, melyből egyéb forrásokkal kiegészítve egy 45 millió forintos eszközt, egy teljes felszereltségű 3D laparoszkópos tornyot vásárolt az intézmény. Hozzátette, a torony már használatban van, és nagy segítséget nyújt a minimál invazív sebészeti beavatkozások elvégzésében.

Az újabb felajánlást az infektológia pavilonra fogjuk fordítani, a hűtési rendszer korszerűsítésére, így növelve a Gyermekklinika komfortfokozatát

 – árulta el Szabó Tamás.

Az igazgató elmondta, a civil és a vállalati szférából érkező adományok sokat segítenek abban, hogy az évi 45 ezer fekvő- és járóbeteg gyermeket ellátó klinika folyamatosan magas színvonalon tudjon működni. Ezt ugyanis nemcsak eszközökkel, humán erőforrással, hanem infrastrukturálisan is biztosítani kell.

Sehol sincsenek felkészülve a tartós hőségre

Szabó Tamás úgy véli, a klímaváltozás nemcsak az egészségügyi, hanem az oktatási intézményekre és a gazdasági élet szereplőire is hatalmas terhet ró. Mint mondta, az intézmények – beleértve a Gyermekklinika 100 éves épületét – nincsenek felkészülve a tartósan 40 fok körüli hőmérsékletre. Megjegyezte, ennek ellenére a klinikán az ellátás folyamatos volt.

– A CATL szeretne aktív résztvevője lenni a közönségnek minden olyan helyen, ahol gyárat üzemeltet, és igyekszik segíteni, ahol csak lehet. A nyár folyamán az extrém hőség idején eljutott hozzánk a hír, hogy országosan több intézményben problémák adódtak a hűtési rendszerrel, ami bizonyos esetekben műtétek halasztását is eredményezte. Mivel a gyermekek jövője kifejezetten fontos a számunkra, ezért elhatároztuk, mindent megteszünk azért, hogy a klinikán gyógyuló gyermekek hétköznapjait megkönnyítsük, és segítsük az itt dolgozók munkáját – fejtette ki Sidló Noémi. A CATL Hungary kommunikációs és PR-vezetője hozzáfűzte, a felajánlott összeget éppen ezért szánták a hűtési rendszerre.

Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért, catl, debrecen, gyermekklinika
A CATL a Gyermekklinika hűtési rendszerének korszerűsítésére adományozta az összeget 
Forrás: Czinege Melinda

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában