Helyi közélet

2024.07.05. 17:15

Könyvekkel és magazinokkal segítik a debreceni gyermekklinika betegeit

A legjobb helyre kerül a felajánlás. Több mint kétszáz gyermekkönyvet és foglalkoztató magazint adományozott a Méliusz Juhász Péter Könyvtár a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak.

Haon.hu

Könyveket kaptak a debreceni gyermekklinika betegei

Forrás: unideb

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár munkatársai 180 gyermekkönyvet és mintegy hatvan foglalkoztató, készségfejlesztő újságot vittek július 4-én, csütörtökön a gyermekklinikára. A kiadványokat és könyveket a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak adományozták – számolt be róla a hirek.unieb.hu.

Könyveket kaptak a debreceni gyermekklinika betegei
Könyveket kaptak a debreceni gyermekklinika betegei
Forrás: unideb

A könyvtár és az alapítvány kapcsolata nem most kezdődött, már korábban is adtunk át a gyerekek tudását, készségeit fejlesztő magazinokat. Idén pedig ezt könyvekkel is kiegészítettük.  A Méliusz Juhász Péter Könyvtár mindenkinek lehetőséget szeretne biztosítani az olvasásra, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a beteg gyerekekhez is eljuttassuk a kiadványokat

– fogalmazott Simon Zsuzsanna, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár osztályvezetője.

A debreceni gyermekklinika különböző osztályaira kerülnek a könyvek

Szabó Tamás, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a klinika igazgatója azt hangsúlyozta, hogy felbecsülhetetlen az ilyen adományok hatása, jelentősége.

– Minden olyan kezdeményezést támogatunk, mellyel azt próbálják előmozdítani, hogy a gyermekek többet olvassanak. A kisgyermeknek, akinek rendszeresen mesét olvasnak, sokkal gazdagabb lesz a szókincse, a fantáziája, a belső képi világa, a kognitív fejlődése is jobban haladhat. 

Sajnos előfordul, hogy egy család anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy könyveket vásároljanak, ezért a gyermek olykor az első könyvet, készségfejlesztőt itt veszi a kezébe, és ezzel egy új világ nyílik meg előtte

 – mondta el Szabó Tamás, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért kuratóriumi elnöke.

Könyveket kaptak a debreceni gyermekklinika betegei
Simon Zsuzsanna és Szabó Tamás az átadón 
Forrás: unideb

A klinikaigazgató hozzátette: a most átadott kiadványok a klinika különböző osztályaira, valamint a Ronald Házba kerülnek, ahol a hosszabb idejű kezelést igénylő betegek bent tartózkodását tehetik szebbé, elviselhetőbbé. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában