Örülhetnek a horgászok

2024.07.16. 15:49

Ilyen hőségben Windowst telepíteni is kihívás, nemhogy halat

Figyel a halakra a vármegyei horgászszövetség, a keddi munkát a nagy meleg miatt már hajnalban megkezdték. A mostani pontytelepítéssel együtt csaknem 25 ezer kilónyi hal került idén a hajdú-bihari horgászvizekbe.

Halakat telepített a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége az összes, általuk kezelt horgászvízbe; erről a Facebook-oldalán posztolt kedden a szövetség.„A nagy meleg nem mehet a horgászat kárára, ahogy a haltelepítés kárára sem” – írták, hozzátéve: összesen 3400 kg háromnyaras, 2 kg átlagsúlyú, fogható méretű pontyot vásároltak meg és telepítettek a mostani akcióban.

Haltelepítést hajtott végre a vármegyei horgászszövetség
Haltelepítést hajtott végre a vármegyei horgászszövetség
Forrás: Facebook / Hajdú-Horgász Debrecen

Már hajnalban nekiláttak a haltelepítésnek

A nagy melegre tekintettel a munkát már a hajnali órákban megkezdték, az első halaskocsi reggel 6 után indult el a halak védelme érdekében.

A mai telepítéssel az idei évben már 24 ezer 700 kilónyi, a helyi horgászrend szerint is fogható halat telepítettek. Ez a mennyiség már 3 ezer 470 kilóval haladja meg a 2023 évben leadott fogási naplókban szereplő pontyfogások mértékét, emelték ki a bejegyzésben, amelyben a halakkal való kíméletes bánásmódra és a fogási napló pontos vezetésére is felhívták a pecások figyelmét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában