Élet Körösszegapátiban

2024.07.21. 13:24

Otthagyták Nagyváradot Andreáék a kis hajdú-bihari faluért, és nem bánták meg

Nagyváradról költözött át Hajdú-Biharba nemrég egy fiatal pár.. Moldován Máriusz és felesége, Andrea Körösszegapátiban találta meg az ideális otthont.

Vmirjáncki József

Moldován Máriusz és párja, Andrea egyszerű munkásemberek. Évekkel ezelőtt elhatározták, hogy otthagyják a városi forgatagot, és egy csendes faluban telepednek le. Körbejárták a határ menti kis községeket, amelyek Nagyvárad közelében vannak, de végül úgy döntöttek, hogy Körösszegapátiban vesznek házat. A fiatal pár nem sorolta a városi élet előnyeit, amikor erről kérdeztük őket, de a hátrányait sem. Azt viszont hangsúlyozták, hogy nagyon fontos a nyugodt, békés és egészséges környezet, amely a vidéki házban már megtalálható. Továbbra is a közeli városban dolgoznak, a munkahelyük megközelítése egyszerű: kocsival annyi időt vesz igénybe, mintha egy nagyobb város egyik szélétől a másikig utaznának.

Andrea és párja, Máriusz kertészkedésbe fogott Körösszegapátiban. A bő termésből még a szomszédoknak is jut
Andrea és párja, Máriusz kertészkedésbe fogott Körösszegapátiban. A bő termésből még a szomszédoknak is jut
Forrás: Vmirjáncki József

Követték őket a rokonok Körösszegapátiba

Az udvar tágas, a zöldségeskertnek köszönhetően pedig frissek és egészségesek a megtermelt növények. – Nem vagyunk a négy fal közzé beszorulva, sokat tartózkodunk az udvaron – mondják. A megvásárolt házat a fiatal pár a saját maguk igényei, ízlése szerint alakítja át. A férj szívesen barkácsol, ezt helyhiány miatt a városi emeletes házban nem tehette meg. A kis település lakói, a szomszédok befogadók, kedvesek, szívesen barátkoznak velünk, ami a városban nem volt mindig tapasztalható.

A vidéki költözéssel teljesült egy fontos vágyuk, házukat őrzi hű társuk, a kutya, mely a tágas kertben szabadon van.

körösszegapáti nagyvárad
A kutyának is van elég hely
Forrás: Vmrijáncki József

– A nagyvárosban élő rokonaink szívesen látogattak meg bennünket. Az itt tapasztaltak után már ők is s település lakói lettek. Lépésüket ők sem bánták meg – sorolták.

Lakóhelyükön, a faluban minden adott, ami pedig hiányzik, a közeli városban beszerezhető, nem kell messzire utazni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában