<3

2024.07.03. 15:01

A TikTok új sztárja egy hajdú-bihari dédi, aki szerint sosem késő hasznosnak lenni – videóval

Segítség nélkül gondozza a kertjét, és mindig örül neki, ha adhat a finomságokból, amiket saját maga termelt meg. A körösszegapáti Ibolyka néniről készített videót már 33 ezernél is többen látták.

Haon.hu

Sztár lett a TikTokon egy 81 éves körösszegapáti dédnagymama: Ibolyka néni idős kora ellenére teljesen egyedül gondozza méretes veteményesét, amelyben sokféle zöldséget termeszt. Történetéről nemrég a Metropol számolt be részletesen.

TikTok-sztár lett a dolgos körösszegapáti nyugdíjas, Ibolyka néni
Felkapta a TikTok a dolgos körösszegapáti nyugdíjast, Ibolyka nénit
Forrás: Metropol / olvasói fotó

Ibolyka néninek két gyermeke és unokái is születtek, akik rendszeresen látogatják őt. A legnagyobb motiváció számára a család és a napi teendők; sosem panaszkodik, örül annak, amije van.

A gazdálkodás kezdetektől az élete része és hivatása. Szinte önfenntartó kis gazdaságot tartottak fent férjével, ahol óriási veteményes, kukoricás és háztáji állatok is voltak, sertés, kacsa, szarvasmarha, mára már azonban csak a baromfiudvar maradt

– mondta a lapnak a néni menye, Betti. A dolgos idős asszony akkor a legboldogabb, ha finom ételekkel, süteményekkel kényeztetheti a családját, tette hozzá. – Nincs olyan alkalom, ahol „csak” egyféle főétel vagy sütemény készülne, már napokkal előtte készül szerettei érkezésére. Külön öröm számára, hogy adhat a maga által termelt finomságokból, amikből a legfinomabb ételek készülnek – sorolta.

Ibolyka néni időtálló üzenete

És hogy mit üzent Ibolyka néni a kortársainak és minden generációnak?

Fontos a pozitív gondolkodás, a családi összetartás, a természet szeretete és közelsége, a napi célok kitűzése és hogy sosem késő hasznosnak lenni. 

A néniről készült lenti videót már 33 ezernél is többen kedvelték, de a kommentek is százával érkeznek rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában