Útfelújítás

2024.07.18. 11:58

Befejeződtek a Nagyerdei körút aszfaltozási munkái – fotókkal

A Campus után az utolsó simításokat is elvégzik. Augusztus végére teljes lesz a Nagyerdei körút megújulása.

Hajnal László

A haladás lassabb, de legalább akadálytalan

Forrás: Molnár Péter

Elkészült a Nagyerdei körút nagyfelületű útfelújítása, amely az aszfalt kopórétegének lemarásával kezdődött július 15-én, hétfőn a 68. és a 76. szám közötti szakaszon. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben, némileg lassítva a forgalmat, az áthaladás azonban akadálytalanul zajlott. Július 18-án befejeződött az aszfaltozás, annak végeztével biztonságosabb és kényelmesebb lett itt a közlekedés.

Juráskó Róbert (balról) és Szűcs Sándor beszélt a Nagyerdei körút megújításának részleteiről Debrecen haon
Juráskó Róbert (balról) és Szűcs Sándor beszélt a Nagyerdei körút megújításának részleteiről
Forrás: Molnár Péter

Időben elkészül a Nagyerdei körút felújítása

Szűcs Sándor önkormányzati képviselő csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a biztonságos és minőségi közlekedés érdekében szükségessé vált az elöregedett, elhasználódott aszfaltburkolat cseréje. Mint mondta, a 13 millió forintos beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból valósul meg.

Elárulta azt is, a Campus Fesztivált követően, július 31-étől Nagyerdei körút 68. szám és a Pálma étterem közötti szakaszon (félpályán) a meglévő aknafedlapok szintbeemelését fogja elvégezni a kivitelező, de ezen a területen új aszfaltréteg terítésére már nem kerül sor. Várhatóan augusztus második felére készül el véglegesen az út felújítása.

Juráskó Róbert önkormányzati képviselő emlékeztetett rá, az útfelújítás az előző évek programjának a folytatása, a Debrecen 2030 részeként ugyanis a Nagyerdei körút több szakasza is elkészült. Példaként említette a Simonyi út és a Martinovics utca közötti részt, valamint a Martinovicstól a Hadházi útig tartó szakaszt, emellett a Móricz Zsigmond körút is megújult. A képviselő reményét fejezte ki, hogy a folyamatos útfelújítás nem áll meg, mint mondta, Debrecen önkormányzata elkötelezett az utak biztonságosabbá tétele mellett.
Szerdán a csapókerti Dugovics Titusz utca aszfaltozása is elkészült, valamint a Haon összegyűjtötte a folyamatban lévő és a soron következő útfelújításokat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában