Beruházás

2024.07.17. 10:57

Folyamatosan szépülnek meg az utcák a Csapókertben

Újabb utcát újított meg a Kassai út és a Virág utca között az önkormányzat saját forrásból. Az útfelújítás a Dugovics Titusz utcán már befejeződött.

Hajnal László

Teljes hosszában megújult a Dugovics Titusz utca

Forrás: Kiss Annamarie

Elkészült a Dugovics Titusz utca nagyfelületű útfelújítása. Ennek részleteiről Szilágyi Edina tartott sajtótájékoztatót szerdán reggel a helyszínen. Az önkormányzati képviselő elmondta, az utca teljes hosszában, 183 méteren újult meg, 33 millió forintos önkormányzati beruházásnak köszönhetően. Az összeg nem fedezte a járda teljes szakaszának a megújítását, így azt szakaszosan fogják elvégezni. Az útfelújítás, a Dugovics Titusz utca aszfaltozása lakossági kérésre valósult meg, mint Szilágyi Edinától megtudtuk, az elmúlt hetekben házról házra járták az utcákat, hogy egyeztessenek a lakókkal, hogyan képzelik el az utca megújítását. A képviselő örömét fejezte ki, hogy a környékbeliek konstruktívan álltak a fejlesztéshez, és ígéretet tettek arra, hogy a házuk előtt lévő zöldfelületeket, amelyeket az önkormányzat kialakít, ők is gondozni fogják.

dugovics titusz, debrecen
Szilágyi Edina számolt be az útfelújítás részleteiről
Forrás: Kiss Annamarie

Úgy véli, nagy segítség a csapókertiek és általában a debreceniek részéről, hogy a lakóterületük előtt lévő növényzetet ápolják, hiszen az önkormányzat munkatársai folyamatos munkával sem győzik a forróságban rendben tartani a zöldfelületeket. Ezért a képviselő hálás, hogy a lakók besegítenek gondozni a házuk előtti részt.

A választókörzet ezen része az elmúlt 2-3 évben útfelújítás szempontjából kiemelkedő volt, hiszen megújult a Keresszegi, a Kinizsi, a Székely, az Apafi és a Virág utca

 – mondta, hozzátéve, a következő időszakban további utakkal folytatják a munkát, így apránként a körzet valamennyi utcáját rendbe teszik.
Legutóbb összegyűjtöttük, milyen csomópontok és utak felújítása zajlik, és melyeken lesz a fókusz a következő időszakban. Erről szóló cikkünk itt olvasható:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában