Közlekedés

2024.07.19. 16:18

Hamarosan elkészülhet a Sámsoni úti útfelújítás újabb üteme

A főépítésvezető és a minisztérium is őszi céldátumot jelölt meg a szakaszon zajló munkáltatok befejezésére. A Sámsoni út ezen szakaszán a közlekedés ezzel visszaállhat a normális kerékvágásba.

Haon.hu

Így fest drónfelvételen a Sámsoni út és a Kőrösi Csoma Sándor utca csomópontja

Forrás: Magyar Építők

Nem túlzás azt mondani, hogy az egyik legjobban várt, leginkább összetett, de emiatt a forgalmat és az idegrendszerünket legjobban érintő útfelújítás Debrecenben a 471-es főút belterületi, vagyis a Sámsoni úti szakaszának kétszer kétsávosítása. A csaknem három kilométeres útszakaszt 2022-ben a környező bekötőutak rendbetételével, aszfaltozásával kezdték, majd a tervek szerint két ütemre bontották a nagyszabású beruházás befejező szakaszát.

sámsoni út, útfelújítás, debrecen, 471-es főút
Jól haladnak a munkálatok a Sámsoni úton 
Forrás: Magyar Építők

A Báthori utca és a Kassai út közötti szakasz rendbetétele, egyúttal a vasúti aluljáró kialakítása lesz a megkoronázása a projektnek, vagyis gyakorlatilag soha többé nem fog torlódni a forgalom a Sámsoni úton, ha elhalad egy vonat, és a vasúti sorompó esetleges meghibásodása sem fogja érinteni az autósokat, akik akadálytalanul roboghatnak tovább a sínek alatt.

Itt ugyan még nem tartunk, jelenleg ugyanis a Báthori és a Simon István utcák közötti szakaszon végzett munkálatok zajlanak, ami némi ideiglenes bosszúságot okozhat a környéken élők és a Hajdúsámson felől érkezők számára. Mint azonban a Magyar Építők a legutóbbi cikkében olvasható, hamarosan felszabadulhat a torlódások alól Debrecen északkeleti bekötőútja.

Őszre elkészülhet a Sámsoni út felújításának első üteme

A portál Zalai Balázs főépítésvezető tájékoztatására hivatkozva azt írja, a jelenlegi ütem a csapadékvíz-csatorna építésével kezdődött 2023 júliusában, míg az útépítés 2023 októberében indulhatott el. 

Az őszi nagy mennyiségű csapadék jelentősen lelassította az útépítési munkákat, így az ütemesebb munkavégzés átnyúlt a 2024 első negyedévére is.

Bár jelenleg teljesen kész szakasz nincs, a belterületi szakaszon teljes pályaszerkezet építése történik, ezáltal összesen 1850 méter kétszer két sávos út építése valósul meg.

Legfontosabb feladat jelenleg az 1+900-2+850 kilométerszelvények közötti útépítési munkák folytatása, őszi befejezése, az 1+000-1+900 kilométerszelvény közötti szakaszon a csapadékvízcsatorna-építés befejezése, majd az útépítési munkák teljes körű kivitelezése

 – nyilatkozta a Magyar Építőknek Zalai Balázs.

Ahogy korábbi cikkében a Haon is megírta, július elején változott a forgalmi rend a Sámsoni úti nagyszabású útfelújítás miatt, az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint várhatóan 2024 szeptemberéig lesz érvényben a módosítás. Több útszakaszon az újonnan megépült pályára, vagy a meglévő szervizútra terelik a járműforgalmat, valamint a kerékpáros- és a gyalogosforgalom is megváltozott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában