Tájékoztatás

2024.07.02. 11:33

Ismét változik a forgalmi rend a Sámsoni út felújítása miatt

Továbbra is fokozott figyelmet kérnek a közlekedőktől. A Sámsoni út fejlesztése gőzerővel zajlik.

Haon.hu

Az Építési és Közlekedési Minisztérium kedd délelőtt számolt be arról közleményében, hogy Debrecenben, a Sámsoni út fejlesztésének kivitelezési munkái kapcsán július 8-tól a már korábban bevezetett ideiglenes forgalomkorlátozáshoz képest újabb változásokat és korlátozásokat vezetnek be várhatóan 2024. szeptemberéig.

20240610_Épül a Sámsoni út_MP_HBN-38
Tovább zajlik a munka a Sámsoni úton
Forrás: Napló-archív

Mint írták, a Gábor Áron utca és a Budai Nagy Antal utca közötti szakaszon mindkét irányba az újonnan megépült útpályára terelődik a forgalom. A Báthori utca Sámsoni úti vége továbbra is zárva marad. A Katalin utcától a Kapitány utcáig változatlan formában maradnak a korlátozások.

Hozzátették, szintén az újonnan megépített pályára terelődik a forgalom Hajdúsámson irányába a Kőrösi Csoma Sándor utcától a Simon István utcáig tartó szakaszon. Az Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-alföldi regionális Igazgatóságának megközelítése gépkocsival az Őrmester utcából kialakított ideiglenes szervizúton lehetséges. A Debrecen Kertségi Rendőrőrs gépjárművel történő megközelíthetősége a Simon István utcai buszfordulóból lehetséges, gyalogosan a Sámsoni út páratlan oldalán kialakított ideiglenes járdán továbbra is megközelíthető.

Debrecenbe befelé vezető irányba a főút forgalma a Nyírbátor utcától a Kőrösi Csoma Sándor utcáig az újonnan megépített szervizútra terelődik. Ezen időszak alatt a szervízút teljes szakaszán a megállás és várakozás tilos! A szervizútról a Nyírbátor, Júlia, Nagy Jenő és Kőrösi Csoma Sándor utcákra csak jobbra befelé és jobbra kifelé lehet közlekedni. Ennek érdekében a Nagy Jenő utcán visszaáll a kétirányú közlekedés.

A Lovas utca továbbra is egyirányú marad a Sámsoni utca felől, illetve várhatóak félpályás útlezárások a Lovas utcán a Puska utcáig.

A gyalogosokat és a bicikliseket is érinti a Sámsoni út munkálata

A gyalogos közlekedés a Kőrösi Csoma Sándor utca és a Simon István utca között a Sámsoni út páros oldalán az újonnan kiépített járdán, míg a páratlan oldalban az Őrmester utca és a Simon István utca között ideiglenes járdán lehetséges. Kerékpárral továbbra is csak a gépjárművekkel együtt, az úttesten lehet közlekedni. A Sámsoni úti buszforduló a tömegközlekedés számára ezen időszakban lezárásra kerül. Az ingatlanokra a ki- és bejárást továbbra is biztosítja a vállalkozó.

Kérték, hogy a fentiek miatt a 471-es számú főút Gábor Áron utca és Simon István utca közötti szakaszán közlekedők fokozott figyelemmel legyenek a kiépített ideiglenes közúti jelzésekre és a balesetek megelőzése érdekében kérik azok maradéktalan betartását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában