Példamutatás

2024.07.30. 12:32

Felelőtlen horgászok szemetével töltötték meg a zsákokat a gyerekek

A polgármester büszkén nyilatkozott a kisgyermekek példaértékű cselekedetéről. A szemétszedéssel másokat is ösztönözhetnek.

B.Kiss Andrea

Kormányos Csaba két testvérével, Lucával és Botonddal, illetve unokatestvérükkel, Németh Benedekkel mutatott példát a felelőtlen felnőtteknek

Forrás: Magánarchívum

Öt zsáknyi szemetet szedett össze négy kisgyerek Újirázon a helyiek által csak kanálisként ismert Nagy-fok csatorna partján, a horgászok által kedvelt Herman hídtól a Daruszigeti hídig tartó szakaszon. Mint azt a gyerekek anyukájától megtudhattuk, kiürült csalis-, sörös-, energiaitalos-, kávés- és csemegekukoricás dobozok, chipses zacskók éktelenkedtek a víz menti bozótosban. 

A szemétszedésben résztvevő gyerekeket megjutalmazták
A szemétszedésben résztvevő gyerekeket megjutalmazták 
Forrás: Magánarchívum

Jutalom a szemétszedésért

– Ebben az a legszebb, hogy mindezt önállóan tették ezek a gyerekek, senki nem mondta nekik – meséli Furák Károly polgármester, akinek szívügye a környékbeli vizek sorsa, állapota. Mint említette, annyira tetszett neki az apróságok példaértékű tevékenysége, hogy a szemétszedésről azonnal értesítette a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségét, akik partnerek voltak abban, hogy megjutalmazzák a gyerekeket. Furák Károly kifejtette, hogy bár Kormányos Csaba két testvérével, Lucával és Botonddal, illetve unokatestvérükkel, Németh Benedekkel példát mutattak mindenkinek, az mégis szomorú, hogy éppen azok nem tisztelik a környezetet, akiknek a kedvtelését szolgálja az újirázi horgászlehetőség. Ráadásul szigorú szabálysértésnek minősül, ha egy horgászt szemetelésen kapnak. Ez akár a horgászengedélye bevonását is maga után vonhatja. De a víz és vízpart megóvását egy természetkedvelő embertől el lehet várni szabályok nélkül is. Ahogy Újiráz polgármestere összegezte: intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában