Horgászat

2024.08.23. 09:56

Egy órán át fárasztották a Hortobágy-Berettyó kisgyerek méretű amurját

A halat kifogó Gyarmati Gábornak ez volt élete legnagyobb kapása. Az amur 19 kilónál is többet nyomott.

Haon.hu

Több mint 19 kilós amurt akasztott egy szerencsés horgász a Hortobágy-Berettyón, a hajdú-bihari vármegyehatártól nem messze az elmúlt hétvégén, írta meg a Beol.hu, de a fogásról a Pecaverzum is beszámolt. A halat Gyarmati Gábor emelte ki a vízből szombat éjfélkor, és mint a portál is megjegyzi, kifejezetten ritka, hogy ezen a részen ilyen óriási amur akad a horogra.

Gyarmati Gábor a kapitális amurral
Gyarmati Gábor a kapitális amurral
Forrás: Facebook / Gyarmati Gábor

A pecás este 8-kor ült le a vízparton barátnőjével a folyó bucsai szakaszán, majd beetetett savanyított kukoricával, csaliként pedig tigrismogyorót és két szem száraz kukoricát használt.

Élete hala lett a hatalmas amur

Éjfélkor jött a kapás, és elég gyorsan lehetett érezni, hogy nem mindennapi példánnyal van dolgom. A fárasztás közel egy órát vett igénybe, komoly küzdelem volt, de sikerült partra emelnem az óriási amurt

– osztotta meg a lappal Gyarmati Gábor, aki gyors mérlegelést követően vissza is engedte a vízbe a 19,2, kilós halat. – Neki ott a helye. Tíz éve horgászom, és bevallom, nagyon vártam arra, hogy egy ilyen óriási példánnyal „akadjak össze”. Korábban 5-6 kilós pontyokat fogtam, így ez most nagy előrelépés számomra – árulta el a horgász.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában