Emlékezzünk

2024.08.19. 21:08

Augusztus 20-i megemlékezések Debrecenben – így alakul az ünnepi programsorozat

Felvonulás és koszorúzás is követi a reggeli lobogófelvonást.

Haon.hu

Ünnepi programsorozattal készül Debrecen önkormányzata nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István király napjára – tudatta portálunkkal a városháza. Augusztus 20-án, 8 óra 20 perckor ünnepélyes lobogófelvonással indul a nap a Kossuth téren, a nemzeti lobogó felvonására katonai tiszteletadás mellett, a Debrecen Helyőrségi Zenekar kíséretében kerül sor.

Felvonulás és koszorúzás követi a reggeli programokat
Felvonulás és koszorúzás követi a reggeli programokat
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Ezzel szinte egy időben, szakrális műsor és kenyérszentelés veszi kezdetét a Nagytemplom előtt 8 óra 25 perctől, melynek keretében a történelmi egyházak képviselői megáldják és szétosztják az újkenyeret, közreműködik a Debreceni Népi Együttes.

Felvonulás és koszorúzás is követi a lobogófelvonást

A virágkarneváli felvonulás 9 óra és fél 12 között zajlik majd, 12 órától megemlékezés és koszorúzási ünnepség veszi kezdetét a Dósa nádor téren. A koszorúzási ünnepségen ünnepi beszédet mond Vincze Máté helyettes államtitkár, közreműködik a Debrecen Helyőrségi Zenekar, Tóth Lilla népdalénekes, népzenész, a Népművészet Ifjú Mestere, valamint Lackfi János költő is.

A megemlékezés ünnepélyes lobogólevonással zárul a Kossuth téren, 18 órától.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában