Nemzeti ünnep

2024.08.16. 10:37

Már tudjuk, lesz-e tűzijáték augusztus 20-án Debrecenben

Több olvasónk érdeklődött arról, lesz-e idén augusztus 20-án tűzijáték Debrecenben. Kérdésünkre a debreceni polgármesteri hivatal válaszolt.

Nagy Emese

Tűzijáték a Debreceni Egyetem főépületénél

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Az elmúlt napokban több cikkünkben részleteztük, mik lesznek a 2024-es Debreceni Virágkarnevál programjai, hogyan készülnek a táncosok, a virágkocsik alkotói, illetve milyen újdonságokkal találkozhatnak majd az ikonikus rendezvény érdeklődői. Augusztus 15-én már elstartolt a karneváli hét, amikor virágpompába öltözött a város, és megkezdődtek a karneváli események. Mint tudjuk, augusztus 20-án országszerte több településen lesz tűzijáték, és természetesen a fővárosban is, ahol minden eddiginél látványosabb parádéra készülnek. Több olvasónk megkeresett minket azzal kapcsolatban, hogy Debrecenben lesz-e tűzijáték augusztus 20-án, ugyanis erről nem találtak információt a város honlapján.

tűzijáték szobor augusztus 20 Debrecen haon
A Szent István-szobrot is megkoszorúzzák majd augusztus 20-án
Fotó: Czinege Melinda

Lesz tűzijáték augusztus 20-án Debrecenben?

Kérdésünkre a debreceni polgármesteri hivataltól azt a választ kaptuk, legutóbb 2019. augusztus 20-án volt tűzijáték Debrecenben, és a város, ahogyan az elmúlt években, úgy az idén sem tervez tűzijátékot ezen a napon. 

Az államalapításról ünnepélyes országzászló felvonással, kenyérszenteléssel, valamint a Szent István-szobornál történő koszorúzással emlékezik meg Debrecen városa. A protokolláris és szakrális rendezvényeket egész héten át tartó rendezvénysorozat vezeti fel, csaknem 250 programmal

 – áll a válaszban.

A Debreceni Virágkarnevál eseményei az alábbi linken érhetők el:

https://debreceniviragkarneval.hu/

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában