Közbeszerzés

2024.08.12. 16:28

Indulhat a kertvárosi zöldinfrastruktúra-fejlesztés Berettyóújfaluban

Haon.hu

Sikerrel zárult a „Kertvárosi Zöld Infrastruktúra fejlesztése Berettyóújfaluban” elnevezésű projekt közbeszerzése, egy helyi vállalkozás végezheti a kivitelezési munkáikat mintegy nettó 160 millió forintért – áll az augusztus 12-ei Közbeszerzési Értesítőben.

faültetés berettyóújfalu
A fejlesztés részeként fákat is ültetnek Berettyóújfaluban
Forrás: illusztráció / MW-archív

Elektromos autókat is lehet majd tölteni az új berettyóújfalui parkolóban

A részletes leírás szerint az önkormányzat beruházásában megvalósuló projekt három részből áll.

Az elsőben parkoló épül a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A Nadányi Zoltán művelődési ház melletti beépítetlen területen 42 darab, közterületi térkő burkolatú parkoló és a parkolók feltárását biztosító aszfaltburkolat létesül 136 méter hosszban, kiemelt szegéllyel határolva. Kiépítik a burkolatok vízelvezetését biztosító zárt csapadékcsatornát és egy olajfogó műtárgyat telepítenek. A parkoló megvilágítására 6 lámpaoszlopot telepítenek, LED-fejekkel. A beruházás keretében a későbbiekben más forrásból kiépítendő elektromosautó-töltők alapját, és az energiaellátáshoz szükséges alépítményi védőcsövezezést is elkészítik.

Fentieken túl 5 darab 4 férőhelyes kerékpártárolót is elhelyeznek, és rendezik a parkoló közötti és menti zöldterületeket, ahova 8 fát és 212 cserjét ültetnek el.

Könnyebb lesz megállni az önkormányzat mögött

Bővítik az önkormányzat mögötti parkolót is. A polgármesteri hivatal mögött, meglévő zöldterületen, 12 darab térkőburkolatú parkolót és a feltárását biztosító 37 méter hosszú úthálózatot építenek. A burkolatok vízelvezetésére két víznyelőt és hozzájuk bekötőcsatornákat alakítanak ki. A terület megvilágítására két LED-es lámpaoszlopot telepítenek. Elhelyeznek 4 fedett kerékpártárolót,  melyből egy kerépártámaszok nélkül, 3 pedig kerékpártámaszokkal készül el. A parkoló közötti és menti zöldterületeket rendezik, ide egy fát, illetve a parkolók között 10 dézsába ültetett fát helyeznek el.

Végezetül térrendezés lesz a Dózsa György utcán. A város főutcája mentén, az áruház előtti jelenleg aszfaltburkolatú teret átépítik a meglévő burkolatok elbontásával, térkőburkolat építésével. A terület vízelvezetésének biztosítására 35 méternyi bekötőcsatornát és hasonló mennyiségű felszíni folyókát alakítanak ki. A területen 7 hulladékgyűjtőt, 11 padot és 5 parkolásgátló pollert helyeznek el. Öt darab 4 férőhelyes és másik öt 6 férőhelyes kerékpártárolót telepítenek.

A térrendezés során kialakuló burkolatlan területen 94 cserjét és 794 dísznövényt ültetnek el, valamint 25 darab dézsába ültetett fát helyeznek ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában