Lőerők

2024.08.13. 20:02

Döbbenet! Olyan sokan voltak a szoboszlói kamionos találkozón, hogy nem maradt vécépapír – fotókkal

Utoljára talán a koronavírus-járvány idején fogyott olyan rohamosan a vécépapír, mint a hétvégén a szoboszlói repülőtéren. A 2024-es kamionos találkozó sikeréről ugyanis ez a tény árulkodott leginkább, így jelezve, hogy mennyien látogatták. A Haon a főszervezőtől megtudta, melyik nap volt a legnépszerűbb az érdeklődők körében, ahogy az is kiderült, hogy milyen újdonságok vannak készülőben jövőre.

Balogh Efraim

Az idei kamionos találkozó látogatói hatalmas bulit csaptak

Forrás: Napló-archív

Ellepték a lóerők a szoboszlói repteret augusztus első hétvégéjén. Az idei Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó fergetegesnek bizonyult, mivel hatalmas embertömeget vonzott, és ezt nem csak mi állítjuk: maga a főszervező, Simon Anikó számolt be a Haonnak a rendezvény sikeréről, amit kissé bizarr módon a vécépapír rohamos fogyása jelzett legfeltűnőbben.

Kamionos találkozó, 2024-es Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó, Haon, Debrecen
Simon Anikó, a kamionos találkozó főszervezője több mint 15 évnyi kamionozás után nagyon is jól tudhatja, mit élvezhetnek igazán a hatalmas gépek iránt érdeklődők
Forrás: Simon Anikó-archív

A 2024-es kamionos találkozó minden eddiginél nagyobbat szólt

Simon Anikó humoros sztorival indította beszélgetésünket, s bár lehet, kissé abszurd, mégis a legletisztultabb képet adja arról, hogy tényleg iszonyú sokan látogatták a kamionos fesztivált.

Nem gondoltuk volna, hogy ennyien lesznek… Az jelzi legjobban a tényeket, hogy milyen gyorsan fogyott el a vécépapír: a tavalyi mennyiséget már szombat este 10-kor átléptük, ráadásul ekkor már sehova nem tudtunk elmenni, hogy vegyünk utánpótlást

 – mondta nevetve Anikó. Elmondása szerint már csütörtökön észlelték, hogy kétszeresére nőtt a tömeg az előző évhez képest, de az igazi meglepetést a pénteki nap okozta, amikor mozdulni sem lehetett a színpad környékén, annyian voltak.

A főszervező egyébként állítja, annak tudható be a nagy népszerűség, hogy nem kérnek belépőt,  ingyenes a rendezvény az elindulás óta. Persze, ezt hiába írták ki hatalmas betűkkel, és posztolták a közösségi médiában, mert az emberek alig merték elhinni, hogy nem kell fizetniük azért, hogy kitombolhassák magukat az éjszakában.

– Az infó telefon egyfolytában csörgött este 8 után, és mindenki azt kérdezte, hogy mennyi a belépő a diszkóba. Mi pedig mondtuk, hogy ingyenes… – mesélte.

Meg se kottyantak a kilométerek: nagyon sokan érkeztek a határon túlról is

Rengetegen érkeztek egyébként az ország nyugati régiójából, illetve a határon túlról, és ez ugyanúgy elmondható a kamionosokról egyaránt, akik Romániából, Szlovákiából és Csehországból is célba vették a fürdővárost.

– Rend, fegyelem, tisztaság – hangsúlyozta jelmondatát a magát maximalista szervezőnek tartó Anikó, aki úgy gondolja, hogy igazi családi program Hajdú-Bihar vármegyében a kamionos találkozó, és évről évre az a cél, hogy az is maradjon. 

Ehhez hozzátartozik a vidámpark, a veteránsarok, az ugrálóvár és az arcfestés is. A korábban 15 évig kamionozó Anikó a szakmát érintő sztereotípiákra is rácáfol, mivel nem célja a rendezvénynek, hogy szexista módon ábrázolják a nőket, és a kísérőprogramok közé tartozzon mondjuk egy látványos (ugye, értik?) kamionmosás.

Na meg hát, hogyan is körözhetné le bármilyen kínálat a találkozó leglátványosabb elemét, a kamionos felvonulást, melyről mi is beszámoltunk:

A főszervező pontos adatokat is elárult, no persze, nem a bőven sokezres nézőszámról, hanem a vonuló járművekről: 

a rendezvény elején 578-an tapostak a gázpedálra (tavaly összesen 569-en voltak), szombat délutánra pedig 601-re nőtt a résztvevő kamionok száma. 

Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó 2025: új elemekkel bővülhet a rendezvény

Aki esetleg lemaradt volna, vagy pont részt vett, tudja, hogy milyen volt a 2024-es kamionos találkozó, már feljegyezheti a következő dátumot, és készülhet a jövő évire. Anikó ugyanis megosztotta velünk, hogy már le van kötve az időpont, augusztus 6-án, szerdán kezdődik a rendezvény. A programokkal kapcsolatban azt már biztosan lehet tudni, hogy péntekre esik a felvonulás, szombatra pedig a versenyszámok, és a szervezők reményei szerint lesz drift bemutató és gyorsulási verseny is.

Soha többet nem csinálok ilyet, és a hangsúly azon van, hogy ilyet… Mindig egyre jobb lesz. Augusztus 6-tól 10-ig fog tartani a 2025-ös Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó, szerdán pedig Bárány Attilával robbantjuk majd be a bulit

 – osztotta meg a részleteket Simon Anikó.

Az idei találkozóról készült beszámolóinkat itt találjátok: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában