Örömnap

2024.08.22. 11:16

Újra lesz nagy, közös birka- és slambucfőzés Szoboszlón, egy helyen a fontos tudnivalók

Már 25. alkalommal gyújtanak alá a bográcsoknak. A Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap idén is várja az ízek és a gasztronómia szerelmeseit.

Haon.hu

Hajdúszoboszló szeptember 7-én, szombaton ismét a gasztronómia szerelmeseinek otthona lesz, hiszen a város önkormányzata és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár már huszonötödik alkalommal rendezik meg a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapot, hogy a gasztronómiai élvezetekre vágyók, a szakácsművészetet hivatásos vagy hobbiszinten művelők, a hajdúsági ízeket kedvelők újra találkozhassanak egymással. A város repülőterén már kora reggeltől várják az intézmények, vállalkozások dolgozóit, családokat és baráti társaságokat egy kötetlen, vidám közösségi összejövetelre – tudatták portálunkkal a szervezők.

Mindenkit szeretettel várnak a a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapon
Mindenkit szeretettel várnak a a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapon
Forrás: Napló-archív

Felhívták valamennyi főzőtársuk figyelmét, hogy az ételeket tilos pénzért árulni, az örömnapra érkezők a kitelepült vendéglátóhelyen vásárolhatnak ételt és italt.

Mit biztosítanak a rendezők?

Egy főzőhely (egy jelentkező) részére: 

  •  1 db asztalt, 2 db padot (kaució ellenében); 
  •  bográcsonként 1 db növényzetet védő alátéttálcát (kaució ellenében) – korlátozott számban, a jelentkezés sorrendjében. 

Felhívják a jelentkezők figyelmét, hogy 2024-ben a szervezők tűzifát nem biztosítanak. Gázpalack használata esetén kérik, jelöljék azt a jelentkezési lapon

Mit hozzanak a főzők? 

A nagyobb létszámú főzőhelyek maguk gondoskodnak nagyobb mennyiségű tűzifáról, asztalokról, ülőhelyekről. 

Hasznos tudnivalók az örömnapról

A saját felszerelést a gépkocsival érkezők reggel 6 és 8 óra között vihetik be a főzőhelyre a repülőtér Böszörményi út felőli kapuján. A szervezők kérik, hogy a felszerelés kirakása után az autókkal hagyják el a főzőhelyeket, és a kijelölt parkolót vegyék igénybe. A főzési, tűzrakási előkészületekkel 8 órára végezni kell, a tűzgyújtást egységesen 8.30-kor tartják, a megnyitó után. 

Kérnek minden résztvevőt, hogy fokozottan ügyeljen főzőhelye és étkezőhelye folyamatos takarítására. A helyszínen szeméttárolókat, valamint az ételhulladéknak tárolóedényeket biztosítanak. Felhívták arra is a résztvevők figyelmét, hogy a főzés végeztével a tüzeket hagyják elhamvadni, és lehetőleg kerüljék a vizes gyorsoltást. A napernyő is jól jön majd, ugyanis csak korlátozott számban áll rendelkezésre árnyékos főzőhely. Sok résztvevőt és vendéget várnak, ezért mindenkitől türelmet, figyelmet és a hagyományos szoboszlói vendégszeretet biztosítását kérik.

A rendezvényt Czeglédi Gyula polgármester nyitja meg reggel, és sokféle színpadi program várható, délután például az UFO együttes is fellép.

főzés hajdúszoboszló örömnap
Az örömnap programjai
Forrás: a szervezők

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában