:o

2024.08.29. 17:55

Őrült tempóval száguldott át a piroson egy autó Józsán, kis híján tragédia lett belőle – videóval

Olvasónk küldte az alábbi felvételt, amelyet csütörtök reggel készített Józsán. Egy autós igen nagy sebességgel hajtott át a piros jelzésen. Kis híján tragédia lett belőle.

Nagy Emese

Egy debreceni olvasónk küldte ezt a felvételt, amelyen egy autó a 35-ös főúton közlekedve, Hajdúböszörmény irányából hajtott be az első józsai lámpás kereszteződésbe a zöld jelzésen. Azonban amikor a kereszteződésbe ért, hirtelen bal kéz felől egy piros személygépjármű a piros jelzésen áthaladva áthajtott előtte, csupán a felvetélt készítő autós reakcióidejének köszönhetően nem következett be baleset. A felvételen látható, hogy az autót vezető nő igen nagy sebességgel hajtott át a piros jelzésen. Mindannyian reméljük, hogy a felvételen látható piros autó hátsó ülésen levő gyerekülésben nem tartózkodott gyerek.

Piros jelzésen haladt át egy sofőr Józsán, kis híján baleset lett belőle
Piros jelzésen haladt át egy sofőr Józsán, kis híján baleset lett belőle – a videó lentebb!
Forrás: olvasónktól

Kis híján tragédia lett belőle!

Az esettel kapcsolatban megkerestük Szabó Dávid debreceni ügyvédet, aki közlekedési bűncselekményekkel is foglalkozik, és az alábbiakat nyilatkozta:

a felvételen látható gépjármű vezetője álláspontom szerint a közúti veszélyeztetés büntetőjogi tényállását merítette ki

– hangsúlyozta. A kapcsolódó jogszabály kimondja: aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szabó Dávid rámutatott, amennyiben a felvételen látható magatartás miatt büntetőeljárás indulna, úgy a joggyakorlat alapján vezetői engedélytől való eltiltás mellett pénzbüntetés megfizetésével törekedne rábírni a bíróság a hölgyet a szabályok betartására. – Továbbá, amennyiben a hátsó ülésen gyermek is ült, úgy abban az esetben akár kiskorú veszélyeztetése is felmerülhetne, amely miatt már súlyosabb jogkövetkezményekkel kellene szembe néznie a vezetőnek – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában