Válaszolt a társaság

2024.08.07. 14:39

Ezért zárt be a téglási vasútállomás pénztára

Haon.hu

Augusztustól bezárta a téglási vasútállomás pénztárát a MÁV, megszűnt az ottani jegyértékesítés. A döntés hátteréről a város polgármestere érdeklődött, az állami vasúttársaság válaszát közösségi oldalán tette közzé.

Jegykiadó automata elhelyezését és egyéb lehetőségeket még vizsgálja a MÁV
Jegykiadó automata elhelyezését és egyéb lehetőségeket még vizsgálja a MÁV
Forrás:  Illusztráció / MW-archív


– A március 1-től életbe lépő tarifaváltozások következtében a menetjegy váltástól mentesülők köre jelentősen bővült (pl. 6-14 éves korosztály, nagycsaládosok, stb.). A változások és az átalakuló jegyvásárlási szokások hatásaként az előző év hasonló időszakához képest Téglás állomáson 2024. 1-6 hónapban az eladott menetjegyek darabszáma jelentősen csökkent, így a pénztár gazdaságosan már nem működtethető tovább – tájékoztatta Szabó Csaba városvezetőt a MÁV. Hozzátették, jegykiadó automata Téglásra helyezését, illetve a jegyértékesítését további lehetőségeit vizsgálják. Az állomási menetjegy értékesítés megszűnése után a menetjegyek pótdíj megfizetése nélkül a vonaton a jegyvizsgálótól vásárolhatók meg.
Ettől függetlenül az állomás továbbra is működik, folyik az állomás fejlesztési terveinek előkészítése, hogy a vasútvonal korszerűsítésével együtt megújuljon az állomás teljes környezete.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában