Tájékoztatás

2 órája

Örülhetnek a csapókertiek, könnyebb lesz hétvégén a közlekedés

A lakosoknak nagy segítség lesz. Újra járhat majd hétvégente a 4-es troli.

Haon.hu

Újra jár hétvégén is a 4-es troli

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban már beszámoltunk, portálunkhoz érkezett megkeresés alapján jártunk utána annak, hogy újraindulhat-e a közlekedés a 4-es trolibusz vonalán. A DKV még 2022 őszén optimalizált menetrendet vezetett be az érintett járatot illetően, miszerint szabad- és munkaszüneti napokon a járat már nem közlekedik alacsony kihasználtsága miatt. Emellett azzal indokolta döntését a DKV, hogy a 4-es trolival párhuzamosan jár a 19-es számú autóbusz. Júniusban úgy nyilatkozott a társaság, hogy a terveik között szerepel a járat hétvégi közlekedésének újbóli elindítása.

Újra jár hétvégén is a 4-es troli
Újra jár hétvégén is a 4-es troli
Forrás: Napló-archív

Ekkor indul újra a 4-es trolibusz

A hétvégi újraindításra azonban már nem kell sokáig várni: Szilágyi Edina önkormányzati képviselő ugyanis arról számolt be vasárnap a közösségi oldalán, hogy a lakossági kérések figyelembevételével október 7-től, hétvégenként és ünnepnapokon újra közlekedik a 4-es trolibusz.

Mint írta, a járat újraindítása javítja a közösségi közlekedési kapcsolatot a Dobozi lakótelep, az Ótemető utca és a belváros között, így még kényelmesebben lehet eljutni a város különböző pontjaira.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában