Közérdekű

2024.09.10. 13:43

Fontos információkat közölt Debrecen az adófizetőivel

Fontos adózási határidőre hívták fel a figyelmet.

Haon.hu

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya postázta azokat az egyenlegértesítőket, melyek a 2024 második félévi helyi adófizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget – tudatta portálunkkal Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Fontos adózási határidőre hívta fel a figyelmet polgármesteri hivatal
Fontos adózási határidőre hívta fel a figyelmet polgármesteri hivatal
Forrás:  Napló-archív

Postai úton azok a magánszemélyek kaptak értesítőt, akik az egyenlegértesítő keltének napjáig nem választották az elektronikus kapcsolattartást. Az elektronikus kapcsolattartásra regisztrált magánszemélyeknek, illetve az egyéni vállalkozóknak az Ügyfélkapura, a cégeknek a Cégkapura érkezett a levél.

A második félévi fizetési kötelezettségeket 2024. szeptember 16-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni.

A kötelezettség teljesítéséhez csekket csak a postai úton kézbesített értesítőkhöz mellékelt az adóügyi osztály, amely felhívja az adózók figyelmét, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy az adókötelezettséget bankkártyás vásárlásnak minősülő tranzakcióval egyenlítse ki az E-Önkormányzat Portálon, az EFER-rendszer segítségével. A rendszer használatáról részletes leírás itt olvasható.

Szükség esetére Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adóügyi Osztálya ügyintézőinek telefonos elérhetősége megtalálható ezen a linken.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában