Egyetemi közösség

2024.09.09. 13:51

Újabb fesztivállal bővít a Debreceni Egyetem

Lassan másfél évtizede annak, hogy elkezdte építeni öregdiák-közösségét a Debreceni Egyetem. A több mint 28 ezer egykori hallgató, oktató és dolgozó, illetve családjaik számára rendezik meg szeptember utolsó szombatján az Alumni Fesztivált.

Bekecs Sándor

Története során először rendeznek nagyszabású találkozót a Debreceni Egyetem öregdiákjai számára. Az Alumni Fesztivál lehetőséget teremt az egykori hallgatók, dolgozók számára találkozásra, kikapcsolódásra egyaránt. A rendezvény célját, programjait ismertető szeptember 9-ei sajtótájékoztatón elhangzott, a Debreceni Egyetem Alumni Közösségét mintegy 28 ezer 500 regisztrált tag alkotja. Az ingyenes fesztivál lesz az első, amely szervezett keretek között teremt lehetőséget egykori hallgatótársak, oktatók, dolgozók találkozására, illetve a Debreceni Egyetem jelenének és jövőjének a megismerésére is.

alumni fesztivál, debreceni egyetem
Ahogy a yoUDay az új és jelenlegi hallgatók, úgy lehet az Alumni Fesztivál az öregdiákok legnagyobb közös bulija
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Hagyományteremtő szándékkal indul az Alumni Fesztivál

Szilvássy Zoltán rektor kiemelte, nagy jelentőséggel bír egy ilyen szerveződés egy felsőoktatási intézmény számára, hiszen egy vállalkozó, művész, kutató, sportoló sikere egykori egyetemét is kiemeli. Példaként hozta Bárány Lászlót, a MasterGood alapítóját, aki a világ egyik piacvezető baromfihús-feldolgozó vállalkozását építette fel családjával. 

De a cívisváros egyetemén végzett többek között Balczó Péter (operaénekes), Herdon István (Xanga cégcsoport), Risztov Éva (olimpiai bajnok úszó) vagy éppen a Liu fivérek, akik tegnap vették át okleveleiket.

Bács Zoltán kancellár felidézte, ő még hallgatóként más rendszerben tanult, öt éven keresztül ugyanazzal a közösséggel jártak az órákra. – Ma már ez másképp működik, ezért is fontos, hogy az intézmény aktívabban szervezze az egykori hallgatóinak, tanárainak, dolgozóinak közösségét. Ezt mi lassan másfél évtizede építjük tudatosan – hangsúlyozta. Hozzátette, a szeptember 28-i rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indítják.

alumni fesztivál, debreceni egyetem
Az Alumni Fesztivál programjait Szilvássy Zoltán (balra), Bács Zoltán és Rőfi Mónika ismertették
Forrás:  Molnár Péter

Retró buli, stand up comedy és meccsnézés is szerepel a programok között

A tervezett programokat Rőfi Mónika, az Alumni Központ vezetője ismertette. Az Alumni Fesztivál ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Ennek felülete szerdától lesz elérhető a regisztracio.unideb.hu oldalon. A felületre való belépéshez alumni azonosító számmal rendelkező személyek tudnak csak belépni. Ilyen számmal azok az alumni tagok rendelkeznek, akik beregisztráltak a DE Alumni Közösség tagjai közé.  

Kérjük, hogy aki teheti, csatoljon magáról egy végzéskori fotót is. Természetesen a családtagokat is várjuk az Alumni Fesztiválra 

– mondta a központvezető. Mint részletezte, a délelőtt folyamán az egyetem karai készülnek különböző tájékoztatókkal, épület- és laborbejárásokkal, képzések ismertetésével. A campusok közötti közlekedést az egyetem ingyenes buszokkal biztosítja. A fesztivál központi helyszíne a főépület előtt lesz, de a főépületben is alakítanak ki beszélgetősarkot. A szervezők mindezek mellett arcfestéssel, ugrálóvárral és kézműveskedéssel fogadják a legkisebbeket, lesz retró buli és komolyzeni koncert is, illetve stand up comedy előadás Beliczai Balázs fellépésével. A program része továbbá a DVSC-MTK meccs is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában