Csőtörés

2024.09.17. 14:01

Csőtörés Debrecenben: már nem „úszik” a Tócóskert, de bebarnult a víz

Hatalmas „medencévé” alakult a Derék utca egy része hétfő este. Csőtörés következtében ellepte a víz a környéket olyannyira, hogy az autók küszöbéig ért.

Balogh Efraim

Szinte nyoma se maradt a hétfő esti csőtörés okozta áradásnak

Forrás: Czinege Melinda

Mint korábban beszámoltunk róla, Debrecen egyik lakóövezete víz alá került hétfő este. A Derék utca lakosai csőtörés miatt tapasztalhatták meg, hogy milyen, amikor hirtelen elönt mindent a víz. A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban közzétettek egy videót, mely mellékelt szövegében arra figyelmeztették az autósokat, hogy sürgősen álljanak el, mivel néhány kocsinak akkor már a küszöbéig állt a víz. Hogy kiderüljön, mi maradt az az éjszakai árból, a Haon stábja a helyszínre látogatott kedd délelőtt. 

Csőtörés, Debrecen, Haon, Derék utca
Kisebb-nagyobb tócsák maradtak csak a csőtörés és az esőzés után
Forrás:  Czinege Melinda

Csőtörés Debrecenben: sötét színű víz folyik a csapokból

Többnyire  már csak  úgy tűnt, mintha csak az eső esett volna, néhány nagyobb tócsával találkoztunk csak. Az autóból kiszállva szinte rögtön szembe jött velünk Marika néni és lánya. Mint megtudtuk, a környéken élő asszony csak annyit érzékelt este a csőtörésből, hogy gyengén folydogál a csap. 

Reggel még mindig csak csordogált, majd 8 óra körül megindult erősebben, csak ezzel együtt koszosan is. Azóta már tisztult… 

– mondta Marika néni.

Mint a környéken hallottakból kiderült, a Debreceni Vízmű szakemberei éjszaka elvégezték a szükséges beavatkozást a helyreállítással együtt. Krisztiék meglehetősen korán keltek, reggel 4-kor kezdődött üzletükben a munka. 

Úgy tapasztalták, már nyitáskor se volt nyoma az azelőtt néhány órával hömpölygő víznek, inkább azt érzékelték, hogy ingadozik a nyomás, és sötét a víz színe.

Mások Facebook-bejegyzésben jelezték, hogy ideje megnyitni a csapokat, mert bár víz van már, de finoman szólva sem iható. – Minél többen megnyitjuk otthon a csapokat, annál hamarabb fog tisztulni. Estére várhatóan iható is lesz. Induljon a csapok nyitása – írja a posztoló. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában