Lenyűgöző lett

2024.09.16. 19:01

Elkészült a Pálma, keddtől teljes pompájában fogadja a vendégeket – fotókkal

Keddtől újra látogatható lesz Debrecen egyik ikonikus vendéglátóhelye. A Pálma étterem nyitása előtt egy nappal, hétfőn az elkészült vendéglátóhelyről Boros József tulajdonos beszélt a Haonnak.

Nagy Emese

A debreceni Pálma étterem az őszi időben is elhozza a nyári hangulatot

Forrás: Kiss Annamarie

Kívül-belül megújult a Pálma, amit hétfőn délután a Haon stábja elsők között vehetett szemügyre. Az elmúlt hónapokban többször írtunk arról, hogyan haladnak az épület felújítási munkálataival. Szeptember elején beszámoltunk róla, hogy teljesen megújul a debreceni Pálma étterem a Nagyerdő szélén. Akkor Boros József, az étterem tulajdonosa a Haonnak elmondta, az elmúlt időszakban tarthatatlan állapotok uralkodtak a vendéglátóhelyen, ezért döntött úgy, hogy hosszú idő után újra felkarolja az ikonikus helyet, melyet fia fog üzemeltetni, ő maga pedig a háttérből felügyeli a rendet.

A debreceni Pálma étterem kedden teljes pompájában várja vendégeit
A debreceni Pálma étterem kedden teljes pompájában várja vendégeit
Forrás:  Kiss Annamarie

Mikor nyit a Pálma étterem?

A korszerűsítés eltartott jó pár hétig, viszont végre örülhetnek a Pálma étterem vendégei, a vendéglátóhely teljes felújításon esett át, és keddtől teljes pompájában fogadja a látogatókat. Boros József tulajdonos a Pálma éttermet hétfőn mutatta be a sajtónak, ahol a Haonnak kifejtette, örül annak, hogy minden az elképzelései szerint alakultak, igaz, vannak még kisebb simítások, de azon vannak, hogy minden készen álljon a nyitás napjára. 

Az elkövetkezendő napokban arra törekszünk, hogy összerázódjon a csapat, teljesen új társaság jött össze, akiknek egy új étlapot kell lefőzniük. A kezdetekben egy szűkített étlappal indulunk, hogy a társaságnak is legyen ideje összeszokni, utána pedig az a cél, hogy teljes gőzzel tudjunk előre menni

 – jegyezte meg Boros József. 

Kiemelte, a tartósszerkezeten kívül szinte mindent felújítottak. Tapétát kapott az egész eladótér, a pult váza megmaradt, viszont a tetejére gránitlapot tettek, hátulját betükrözték, hogy meglegyen a tértágítás. Egyetlenegy méter vezeték nem maradt a régiek közül, minden csövet kicseréltek.

– Mindenféleképpen ikonikus helyként tekintek a Pálmára, itt van a Nagyerdő szívében, és erre az étteremre, én úgy gondolom, hogy hatalmas igény van. Nagyon sokan gratuláltak, hogy visszavettem a vendéglátóhelyet, és bízom benne, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is ki tudjuk elégíteni a vendégek igényeit – fogalmazott az étterem-tulajdonos.

Pálma étterem étlap

Boros József elmondta, az étlapon biztosan szerepelni fognak a régi Pálma slágerételei: a bélszín leves, a csirkeszárnyak, a sajtos húsok stb. 

Új ételek elsődlegesen az olasz tészták lesznek, de kínálunk természetesen pizzát, halat és tenger gyümölcseit is. Sokféle csapolt sör lesz, komoly koktélválasztékkal rukkolunk elő. Továbbá minőségi röviditalok is lesznek, illetve a steakekhez kell a jó minőségű vörösbor is, abból sem leszünk híján

 – nyomatékosított. Elmondta, a nyitás napján menüsorral készülnek a vendégeknek. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában