Új információk

23 órája

Megtudtuk, mi okozta a Derék utcai csőtörést, több munkálatot is el kellett végezni

Összetett munkafolyamat volt a Derék utcai probléma elhárítása. Kiderült az is, mi okozta a csőtörést, ami miatt az utca nagy részét ellepte a víz.

Haon.hu

Mint arról hétfő este beszámoltunk, csőtörés volt Debrecenben, a Derék utcán, ami miatt még késő este is hömpölygött a víz az érintett területen. Kedd délelőtt már szerencsére alig maradt nyoma a kellemetlenségnek, mindössze néhány kisebb tócsa árulkodott arról, hogy mi is történt néhány órával azelőtt. Az eset miatt természetesen megkerestük a Debreceni Vízmű Zrt. sajtóosztályát is, hogy megtudjuk, mi is történt pontosan. 

A csőtörés után teljesen el volt árasztva a parkoló, az autók egy részének küszöbig is érhetett a víz
A csőtörés után teljesen el volt árasztva a parkoló, az autók egy részének küszöbig is érhetett a víz
Forrás: Napló-archív

Mint azt a társaságtól megtudtuk, a csőtörésről hétfőn 18:40-kor érkezett bejelentés, amely után az ügyeletes szerelő megérkezett a helyszínre, aki azonnal megkezdte a körzetzárást és berendelte a készenlétet.

A csőtörés következtében körülbelül 2800 köbméter víz folyt el az utcákon, amely a járművek küszöbéig ért. A körzetzárás 32 tömb 4 emeletes társasházat érintett.

Ez volt a csőtörés oka

A Debreceni Vízmű Zrt. szakemberei este 19 órakor kezdték meg a javításokat, és reggel 7-ig folytatták az intenzív munkát. A hibát egy NA 200 PVC gerincvezeték 6,0 folyóméter hosszirányú törése okozta. A csapat gyorsan reagált a helyzetre, hogy a lehető leghamarabb visszaállítsák a vízszolgáltatást az érintett lakásokban. A javítási munkálatokat egy szál (6,0 fm. NA 200 KPE) cső cseréjével végezték – derült ki a társaság válaszából.

Egy nagyobb területet kellett felásni a csőtörés miatt
Egy nagyobb területet kellett felásni a csőtörés miatt
Forrás: Debreceni Vízmű Zrt.

Mint írták, a vízszolgáltatást reggel 6 óra körül kezdték visszaadni, tűzcsapokon folyamatos légtelenítés mellett. A javítás során nemcsak a csőtörést kellett orvosolni, hanem a környező területen is intézkedni kellett a felgyülemlett víz eltávolításáról.

Az érintett vezeték
Az érintett vezeték
Forrás: Debreceni Vízmű Zrt.

Kiemelték, a vízzavarosság miatt azonban a szakemberek hálózatöblítést végeznek, hogy biztosítsák az ivóvíz minőségét a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában