Helyi közélet

2024.09.11. 19:36

Megszólalt az egyik óvónő, aki életet mentett a kabai oviban – videóval

Akár tragédia is történhetett volna, ha nem reagálnak ennyire gyorsan. A kis Zoé egy darázscsípés miatt lett rosszul, a talpraesett óvónők nyugtatták a lányt, miután beadták neki az életmentő készítményt.

Haon.hu

Ahogy azt az Országos Mentőszolgálat posztja nyomán Haon is megírta, óvónők mentették meg nemrég egy kislány életét Hajdú-Biharban. A gyerek egy darázscsípés után lett rosszul, a nevelők pedig tudták, hogy súlyos allergiás reakció léphet fel nála, így mentőt hívtak, és beadták az Epipen Junior készítményt, amit mindig magával hordott a kislány. Az óvodást végül stabil állapotban vitték kórházba a mentők.

A darázscsípés a kabai óvoda udvarán történt
A darázscsípés a kabai óvoda udvarán történt
Forrás: Tények

Nagyobb baj lehetett volna a darázscsípésből, ha nem ilyen talpraesettek az óvónők

A mentőszolgálat Facebook-bejegyzése nem nevezte meg, pontosan melyik településen történt az eset, a szerdai Tényekből viszont kiderült, a kabai óvodáról van szó. A hírműsor stábja felkereste a családot, Zoé karján még mindig látni a csípés nyomát. A kislány az udvaron játszott, amikor megtörtént a baj, ekkor azonnal szólt az óvónőknek. Egyikük nyilatkozott is az adásban, mint mondta, a gyereknek fájt, amikor beadták az injekciót, de utána megnyugtatták a lányt, és folyamatosan figyelték a tüneteket, amiket a diszpécser kérdezett tőlük.

Az óvónők hívták Zoé édesanyját is, aki a dédnagymamát riasztotta, mert aznap ő ment volna a kislányért. A családban a gyerek pici korától tudják, hogy allergiás a rovarcsípésekre, és arra tanították, hogy ilyenkor ne ijedjen meg, és kérjen segítséget.

Az életmentő óvónőkre az intézményvezető is büszke: mint mondta, örül, hogy kollégái ilyen ügyesen és talpraesetten álltak helyt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában