Az ÁOK ünnepsége

2 órája

Arany,- gyémánt-, vas- és rubindiplomákat osztottak a Debreceni Egyetemen

Csaknem 120 egykori hallgatót köszöntöttek az Általános Orvostudományi Kar ünnepségén. A Debreceni Orvostudományi Egyetem egykori rektora is köszöntőt mondott vasárnap a Debreceni Egyetemen.

Haon.hu

Az Általános Orvostudományi Kar ötven, hatvan, hatvanöt, illetve hetven éve végzett hallgatóit köszöntötték a Debreceni Egyetemen. Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomájukat több mint százan vették át a vasárnapi ünnepségen, számolt be az egyetem honlapja.

Jubilánsokat köszöntöttek a Debreceni Egyetemen
Jubilánsokat köszöntöttek a Debreceni Egyetemen
Forrás: unideb.hu

- Az Általános Orvostudományi Kar nevében tisztelettel és őszinte nagyrabecsüléssel köszöntöm önöket, akik hetven, hatvanöt, hatvan, illetve ötven éven át szorgalmasan és esküjükhöz híven odaadó munkával szolgálták a magyar egészségügyet és szereztek elismerést, megbecsülést itthon és külföldön hazánknak és az Alma Maternek. Köszönet és tisztelet áldozatkészségükért, becsületes helytállásukért. Legyen életpályájuk példaértékű a fiatal kollégák számára – köszöntötte Németh Norbert, a DE Általános Orvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese az ötven éve végzett arany-, a hatvan éve végzett gyémánt-, a hatvanöt éve végzett vas-, illetve a hetven éve végzett rubindiplomás jubilánsokat. 

Az ünnepségen nyolcvan arany-, harminc gyémánt-, hét vas- és egy rubindiplomát vehettek át az Általános Orvostudományi Kar egykori hallgatói Németh Norbert dékánhelyettestől.

Jubilánsokat köszöntöttek a Debreceni Egyetemen
118 diplomát osztottak ki az ünnepségen
Forrás: unideb.hu

A diplomaátadó után az egykori rektor mondott köszöntőt a Debreceni Egyetemen

A jubilánsok nevében Gergely Lajos professzor mondott köszönetet a karnak az ünnepség megszervezéséért. Gergely Lajos 1964-ben Summa cum laude minősítéssel szerezte meg orvosi diplomáját. Később az orvosi laboratóriumi vizsgálatok szakorvosa lett, majd virológiai és orvosi mikrobiológiai szakképesítést szerzett. 1991 és 1995 között ő volt a Debreceni Orvostudományi Egyetem rektora. Jelenleg az Orvosi Mikrobiológiai Intézet professor emeritusa. 

Az egyetemünkön eltöltött évek meghatározó szerepet játszottak hivatásunk gyakorlásában. A 18 éves fiatalokból hat év alatt felelősségteljes munkára alkalmas orvosokat képeztek. E jubileum alkalmából szeretettel és hálával kell megemlékeznünk nagynevű professzorainkról, akik nemcsak az orvostudományra oktattak, hanem neveltek is az orvosi hivatásra. Ezek a tanítások tették lehetővé, hogy a jubilánsok munkájukban sikeresen helyt álljanak

emelte ki ünnepi beszédében Gergely Lajos.

A professzor hozzátette: oktatóik felvértezték őket az állandó tanulás igényével, így tudták elsajátítani az orvostudomány utóbbi évtizedekben bekövetkezett forradalmi újításait. Kifejtette, hogy nem mindig a legideálisabb körülmények között, de mindig tudásuk legjavát nyújtva igyekeztek szolgálni a magyar egészségügyet.   

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában