Fejlesztés

2024.09.10. 13:06

Eredményes volt a közbeszerzés, újabb csomópont újulhat meg Debrecenben

Újabb örömhírről számolt be Papp László polgármester. A fejlesztés, munkavégzés hamarosan kezdődhet.

Haon.hu

A Csigekert – Szabó Lőrinc csomópont átalakítása hamarosan elkezdődhet

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban már többször beszámoltunk, a 2024-es év is a debreceni útfelújításoké lesz. Ezt erősítette többek között az a bejelentés, hogy idén öt nagyobb csomópontfejlesztés kivitelezése, valamint több mint ötven útszakasz felújítása, aszfaltozása indulhat el még ebben az évben. Ezzel kapcsolatban kedden tett közzé örömhírt a közösségi oldalán Papp László, Debrecen polgármestere. 

Mint írta, eredményes lett a Balmazújvárosi – Füredi út és a Szabó Lőrinc utca – Csigekert utcák csomópontjának átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás.

Hozzátette, a szerződéskötést és a munkaterület átvételét követően indulhat el a munkavégzés, ezzel együtt pedig egy lépéssel közelebb kerül a város egy nagy jelentőségű fejlesztés megvalósulásához.

Két sávból lehet majd balra kanyarodni a Szabó Lőrinc utcán

Ahogy korábban írtuk, a dinamikusan növekvő forgalom gyorsabb levezetésére a 33-as főút ágain önálló jobbra és balra kanyarodó sávokat, a Csigekert utcán önálló balra kanyarodó sávot, a Szabó Lőrinc utcán önálló dupla balra kanyarodó sávot alakítanak ki. Ugyancsak a beruházás része a 33-as főút 106+360–106+828 kilométerszelvénye közötti szakasz burkolatmegerősítése. A Szabó Lőrinc utcán a Füredi utca kerékpárútjáig hiányzó, mintegy 120 méter hosszú bicikliutat is megépítik a csatlakozással együtt. Továbbá a Szabó Lőrinc utcán lévő ingatlanok jobb megközelíthetősége érdekében 200 méter hosszú szervizutat is megépítenek.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában