Jótékonyság

2 órája

Kutyákkal sétáltak, futottak egy közös, nemes célért Hajdúsámsonban

Mancsokkal a Gyerekekért mottóval rendezték meg 3. alkalommal a Jótékonysági séta és futás kutyákkal a Mancsok és Paták Terápiás Egyesület szervezésében Hajdúsámsonban, az Epreskerti Rendezvénytéren a hétvégén.

Dandé Melinda

Az egyesület a nevezési díjakból összegyűlt összeget a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány betegeinek ajánlotta fel, gyógyulásukért, felépülésükért. – Több mint 100 résztvevő, több mint 50 kutyával állt rajthoz, egy célért, hogy a leukémiával küzdő kis hősöket támogassák. Nagyon sok támogató, önkéntes állt e nemes ügy mellé, amit ezúton is szeretnék megköszönni, külön Antal Szabolcsnak a város polgármesterének és végül, de nem utolsó sorban minden indulónak, amiért ilyen sokan eljöttek és ismét bebizonyították, hogy igenis összetartó tud lenni a kutyás társadalom és az igazi hősöknek üzenve elmondjuk, nincsenek egyedül – emelte ki a Naplónak az egyesület elnöke, Fekete Róbert. Hajdúsámson Város Önkormányzata, vagyis a rendezvény főtámogatója nevében a jelenlévőket Dandé Lászlóné alpolgármester köszöntötte, majd Fekete Róberttel közösen 2 fát ültettek el a téren hagyományteremtő szándékkal, ezáltal üzenve a jövő generációjának a közösség, az összetartozás fontosságát.

Többen is csatlakoztak a jótékonysági programhoz
Többen is csatlakoztak a jótékonysági programhoz
Forrás: Egyesület archív

Hetey Attiláné, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kurátora személyesen köszönte meg a szívhez szóló adományt, valamint a szép számban összegyűjtött plüss kutyákat – melynek gyűjtését előzetesen hirdették meg a szervezők –, amiket a Debreceni Klinika Gyermek Onkológiai és Hematológiai osztályára fognak közösen eljuttatni az egyesülettel a gyerekeknek.

A napot kísérő programok tették még színesebbé, mint rajt előtti közös bemelegítés, ajándéksorsolás, örömkutyázás, kislányoknak hajfonás, minden nevező oklevéllel térhetett haza, illetve mindenki megkóstolhatta a hamisítatlan puszta pörköltöt.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában