Méregdrága autócsodák

2024.09.10. 11:40

Lamborghini, Rolls-Royce és LaFerrari is szeli az utakat Debrecenben – fotókkal!

Emlékeznek még a nemrég Debrecenben tankoló LaFerrarira? A rendkívül ritka, 1,5 milliárd forintot érő autót Veres Balázs kapta lencsevégre, aki éppen vásárolni indult. A fiatal „spotternek” nem ez volt az egyetlen nagy kapása, mint kiderült: Rolls-Royce, Bentley és Lamborghini is szerepel már a fotógyűjteményében.

Balogh Efraim

Jókor jó helyen: Balázs lencsevégre kapta a debreceni kúton tankoló LaFerrarit

Forrás: Veres Balázs-archív

Veres Balázs nem akármilyen hobbinak él. Kamerájának kereszttüzében ugyanis olyan luxusautók sorakoznak, melyekkel nem gyakran találkozni az utakon. Vagy mégis? A tankoló LaFerrari Debrecen egyik benzinkútján, illetve több Bentley és Lamborghini fotója is Balázs nevéhez köthető, és furcsa módon a legtöbb verda általában teljesen spontán gurul (vagy éppen áll) vele szemben. Több milliárd forintot érnek azok az autócsodák, amiket Balázs lencsevégre kapott a cívisvárosban (és egyébként az ország más településein és határon túl is.)  De hogyan lehet mindig jókor jó helyen lenni? Többek között erről is mesélt a Haonnak a debreceni fiatal.

Veres Balázs Debrecen haon
A LaFerrari csak egyike a sok autócsodának, amiket Veres Balázs lencsevégre kapott
Fotó: Molnár Péter

Lamborghini, Rolls-Royce és LaFerrari Debrecenben: Balázsnak mindről van legalább egy menő fotója

Egy hideg limonádé társaságában kezdtünk el beszélgetni a Nagyerdő közelében Balázzsal, aki valószínűleg a legtöbb luxusautót fotózta eddig Debrecenben. Legalábbis az utakon, mert mint mondta, az autókiállításokat általában kerüli, ugyanis sokkal több izgalmat vél felfedezni a spontán helyzetekben. Ilyenből adódott is neki jó pár, Instagram-oldalán több olyan képet láthatunk, melyek 

többek között tűzpiros Ferrarikat, színes Lamborghiniket, „morcos tekintetű” Bugattikat és elegáns Rolls-Royce-t ábrázolnak. Noha nem Debrecenben „spottolta” (vagyis kapta el) mindegyiket, az autók többsége mégis vagy a hajdúsági vármegyeszékhelyen tanyázott, vagy éppen átutazott azon.

Balázs állítása szerint előfordul, hogy valaki leadja neki a drótot, milyen luxusverda szeli éppen a város útjait, de legtöbbször csak úgy szembejönnek vele a járgányok. Gyors fejszámolással megállapította, hogy fotóinak nagyjából 90 százaléka nem volt előre megtervezve vagy leszervezve,  sokkal inkább a szerencsén múlt minden – így volt ez azzal az ominózus LaFerrarival is.– Erre pont nem számítottam, a Balmazújvárosi úton jártam, mentem vásárolni, aztán lendületből meg is fordultam – idézte fel a pillanatot Balázs, közben nevetve. Debreceni lévén egyébként úgy véli, az a legizgalmasabb, amikor helyben lát ritka autókat. Sokat jár Budapesten, ahol hiába krúzol legalább egy tucat Ferrari, nem mozgatja meg annyira, mintha a cívisvárosban történne meg ugyanez.

LaFerrari, luxusautó, Debrecen, Haon
Balázs több Ferrarit is fotózott már Debrecenben
Forrás: Veres Balázs-archív

Hol látható a legtöbb luxusautó Debrecenben?

Mint megosztotta velünk, 13 éves kora óta érdeklődik az autófotózás iránt. Eleinte az autogespot (az a honlap, ahol különleges autókról készített képeket publikálnak a szerzők) oldalra töltötte fel képeit, majd akkor jött bele igazán a tartalomgyártásba, amikor futárként dolgozott. Abban az időszakban kezdett jobban elmerülni hobbijában, mert rájött, hogy ha többet lesz úton, akkor valószínűleg több mindent fog látni. 

Mára pedig már odajutott, hogy szinte biztosan tudja, melyik autót hol lehet megtalálni Debrecenben, sőt… Gyakran a sofőröket is felismeri, és ha abban a pillanatban nincs lehetősége kattintani, tudja, hol bukkanhat még fel az adott luxusautó. A Nagyerdőn például nem ritka...

– Amikor biciklivel közlekedtem, képes voltam több száz kilométert is tekerni, csak hogy találjak valami különlegeset. Most már inkább jókor vagyok jó helyen. Néha belegondolok, hogy Debrecen annyira nem kis város, és milyen durva, hogy pont abban az utcában jön el egy ilyen autó, ahol járok… – vallotta be Balázs. Majd folytatta:
– Volt olyanra is példa, hogy a semmi közepén voltam egy homokos úton, és hirtelen szembejött velem egy Mercedes-AMG GT C Roadster. Ráadásul hepehupás volt az út, még arra se számítottam, hogy egyáltalán jön arra valaki, nemhogy egy ilyen autó… – emlékezett vissza.

Ha valakiben most felmerül, hogy Balázs vajon mindig tettre készen mászkál-e arra számítva, hogy „na, hátha jön szemben egy luxusverda”, joggal gondolkozik ezen a kérdésen, én is kíváncsi voltam erre. – Amikor robogóval közlekedtem, így volt, akkor egy italtartóba tettem a telefont úgy, hogy a kamera már meg volt nyitva, és készen álltam, ha helyzet volt – mondta, bár mióta autóval jár, nehezebb dolga van.

LaFerrari, luxusautó, Debrecen, Haon
Nem csak a semmi közepén futott már bele Balázs Mercedes-AMG GT-be...
Forrás: Veres Balázs-archív

Balázs fotóinak nagy része Debrecenben készült

Balázs egyébként olyan mély ismerettel beszélt az autószériákról, hogy a márkaneveket már nem is mondta sokszor, hanem csak a típusokat – így néha a heves, egyetértő bólogatás közepette azért elgondolkozott az ember, hogy „Oké-oké, 720S Zacoe Galaxy Wide Body, de mi is az?”…

Talán kevesen gondolnák, de Debrecenben is nagyon sok luxusautó van a forgalomban, nem feltétlen a főváros vagy egy-egy nyugat-magyarországi település hemzseg csak tőlük. A balazs_carspots Instagram-oldalon 41 képet láthatunk, melyek közül 26 Debrecenben készült, ráadásul egy közeli településen, Hajdúszoboszlón is „belefutott” egy fenevadba, egy Porsche 911 GT3 RS-be, ami több mint 100 millió forintot ér.

Balázs külföldön, többek között Svájcban, Romániában és Szlovákiában is találkozott már méregdrága gépekkel, így bizonyára nehéz volna választania, hogy melyik három autó a kedvence azok közül, amiket lencsevégre kapott. Ezért leszűkítettük a kört, és „csak” az itthon fotózottakat versenyeztettük meg – némi fejvakarás után végül megszületett a TOP3, íme:

  • LaFerrari (kb. 1,5 milliárd forint az ára)
  • Ferrari SF90 Assetto Fiorano (kb. 230-250 millió forint)
  • Lamborghini Gallardo (kb. 65 millió forint)

Minden olyan eseményen, mint egy Loki-meccs, a Campus vagy egyéb más fesztivál, igyekszem szétnézni, mert jó eséllyel találok legalább egy luxusautót, amit érdemes lefotózni

 – mondta Balázs. Szóval, ha menő sportkocsit vagy elegáns négykerekűt látunk Debrecenben, valószínűleg még egy helyen megcsodálhatjuk azokat: Balázs Instagram-oldalán.

LaFerrari, luxusautó, Debrecen, Haon
Ha már Balázs által „spotolt” menő sportkocsikról beszélünk, nem hagyjuk ki az Audi R8-at sem...
Forrás: Veres Balázs-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában