Zsákban gyűjtik a levelet

2 órája

Józsa után Debrecenben is gazdára talált sok ingyenes lombgyűjtő zsák, először az epreskertiek örülhettek – fotókkal

Örülhetnek az epreskertiek… Szép tömeg gyűlt össze az Epreskerti Általános Iskola előtt kedd délután, sokaknak jól jönni otthon az ingyenes lombgyűjtő zsák. A Haon stábja is részt vett az eseményen, és megkérdeztük a helyiek véleményét is.

Balogh Efraim

Elkezdték osztani az ingyenes lombgyűjtő zsákokat Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Idén is folytatódik az önkormányzat kezdeményezése. Elkezdték osztani ugyanis az ingyenes lombgyűjtő zsákokat Debrecenben és környékén – szeptember 23., hétfő késő délután a Józsapark piacterén vehették a lakosok a zöld hulladék tárolására alkalmas eszközöket. Kedden az Epreskerti Általános Iskola kapui nyitottak meg a helyiek előtt, ahová ellátogatott a Haon stábja is.

ingyenes lombgyűjtő zsák, debrecen, haon, epreskert
Pósán László országgyűlési képviselő szerint az ingyenes lombgyűjtő zsákok kiosztásának már hagyománya van Debrecenben
Forrás:  Czinege Melinda

Elkezdték osztani az ingyenes lombgyűjtő zsákokat Debrecenben – hogyan reagálnak a lakosok?

– Ennek hagyománya van, ez a döntés a lakosság igényeit felmérve született meg. Debrecennek elég jelentős a zöld felülete, sok a kert is… – mondta Pósán László országgyűlési képviselő, majd kiemelte, hogy többek között biztonsági és esztétikai szempontból is lényeges a lombgyűjtő zsákok alkalmazása.

A lakosokat is megkérdeztük, akik gyakorlatilag egyöntetűen jelezték, hogy elégedettek, és örülnek, hogy évről évre összeszedhetik a zöld hulladékot lombgyűjtő zsákokba is. Többek között Ilonával is beszélgettünk, aki azt mondta, hogy a háza előtt és kertjében is sok fa van, így örül, hogy a kukák mellett máshol is tárolhatja a lehullt leveleket.

Hatalmas fák vannak előttünk, szóval van mit takarítani. Egyébként évek óta jövünk a zsákokért, de tavaly véletlenül csöppentünk bele az egyik ilyen osztásba, pont arra jártunk. Ettől függetlenül mindig igyekszünk figyelni, hogy mikor és hol lehet átvenni a zsákokat

 – osztotta meg velünk Bíró Nándor és felesége.

ingyenes lombgyűjtő zsák, debrecen, haon, epreskert
A Bíró-házaspár minden évben figyeli, mikor és hol lehet átvenni az ingyenes lombgyűjtő zsákokat
Forrás:  Czinege Melinda

– Általában boldogulunk a gyűjtéssel, mert minden héten elviszik a hulladékot. Ez az intézkedés is zajlik már évek óta, jövünk mindig, meg vagyunk elégedve – mondta Farkas Lajos, válaszait pedig kedvese egyetértő bólogatása erősítette meg. 

Mint arról honlapján beszámolt az önkormányzat, a korábbi évekhez hasonlóan Debrecen megválasztott egyéni önkormányzati képviselőinek közreműködésével biztosítják lombgyűjtő zsákokat a város lakosai számára. Az alábbi cikkben megírtuk, hol és mikor vehetik majd át a lakosok a zsákokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában