Debrecen 2030

2024.09.06. 16:51

Sikeresen befejeződött a Zelemér utca útépítése

A Zelemér utca új útburkolatot és csapadékvízelvezetést kapott, amiről a helyi képviselők sajtótájékoztatón számoltak be.

Haon.hu

Mintegy 300 méternyi zárt csapadékvízelvezető csatornát létesítettek, valamint a hiányzó szakaszokon a közvilágítás is kiépült

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a helyszínen az érintett városrészek egyéni önkormányzati képviselői, Orosz Ibolya Aurélia és Piros Zoltán szeptember 6-án. Amint az elöljáróban elhangzott, a Zelemér utca a Postakert városrészben található, amely Orosz Ibolya Aurélia választókerülete, maga az utca viszont már Piros Zoltán kerületéhez tartozik, így ez az örömteli beruházás képviselőként mindkettőjüket érintette – tudatta portálunkkal Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A beruházás a Debrecen 2030 program keretében valósult meg
A beruházás a Debrecen 2030 program keretében valósult meg
Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az beruházás során több száz méternyi út újult meg

Amint azt Piros Zoltán elmondta, a Zelemér utca a Postakert utca és a Földi János utca közötti szakaszon összesen 375 méter hosszúságban, 5 méter szélességben kapott szilárd útburkolatot mindkét oldalán padkával, valamint egyoldali szegéllyel. A beruházás részeként mintegy 300 méternyi zárt csapadékvízelvezető csatornát létesítettek, valamint a hiányzó szakaszokon a közvilágítás is kiépült.

A beruházás a Debrecen 2030 program keretében – amely a város gazdaságának folyamatos erősödése nyomán egyre több fejlesztésre ad lehetőséget –, lakossági jelzések, kérések alapján valósult meg bruttó 129 millió forintból. A képviselő arról is említést tett, hogy a Postakerttel szomszédos Vargakert városrészben is több kis- és nagyléptékű beruházás történt az utóbbi időszakban. Piros Zoltán ezek közül a járdák folyamatos megújítását, az új Közép utcai játszótér megvalósítását, valamint – a nagyobb léptékűek közül – a Közép Utcai Óvoda energetikai korszerűsítését és a Zelemér utcai bölcsőde megépítését emelte ki. Végül megköszönte a Zelemér utcai útépítéssel kapcsolatban az ott élők türelmét és megértését, s balesetmentes közlekedést kívánt.

Orosz Ibolya Aurélia és Piros Zoltán
Orosz Ibolya Aurélia és Piros Zoltán
Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Orosz Ibolya Aurélia szintén örömének adott hangot a Zelemér utcai beruházás megvalósulása kapcsán. Azt idézte fel, hogy a Földi János utca és a Gyár utca lakói igényelték, hogy ő is kövesse nyomon a munkálatokat, s közvetítse ezek kapcsán az ott lakók kéréseit, javaslatait. Ezeket mind a város vezetése, mind a kivitelező jogosnak ítélte meg, s ennek nyomán például kapubejárót alakítottak ki, a Gyár utcán pedig a csapadékvíz-elvezetést illetően történt fejlesztés

Orosz Ibolya Aurélia szintén említést tett a választókerületében történt más fejlesztésekről is, így például arról, hogy az elmúlt hetekben a Szoboszlói úton lévő óvoda bejáratánál történt meg egy kisebb járdaszakasz felújítása annak érdekében, hogy könnyebben lehessen megközelíteni a gyerekekkel az intézményt. A Széchenyi utcán is folyamatos a járdák felújítása, azért, hogy az itt élők és az arra járók minél biztonságosabban és komfortosabban tudjanak közlekedni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában