Közlekedés

2024.09.04. 12:01

Új aszfalton közlekedhetünk a Tímár utcában, és még számos helyen várható útfelújítás Debrecenben

A Tímár utcában véget ért az aszfaltozás, ami több mint 40 millió forintjába került az önkormányzatnak. Azt is megtudtuk, összesen hány helyszínt érint az útfelújítás Debrecen bel- és külvárosi területein egyaránt.

Balogh Efraim

Befejezték az útfelújítást a debreceni Tímár utcában. Mint már korábban megírtuk, a munkálatok július 29-én, hétfőn kezdődtek el, szeptember 4-én, szerda délelőtt pedig sajtótájékoztatón osztott meg részleteket a város vezetősége a megújult utcában.

útfelújítás debrecen, aszfaltozás debrecen, tímár utca, haon, debrecen
Több mint 200 méteres szakaszt érintett az útfelújítás a Tímár utcában
Forrás:  Molnár Péter

57 helyszínt érint idén az útfelújítás Debrecenben

Papp László polgármester hangsúlyozta, 2016-2017 óta minden évben kiemelt szerepet tölt be a költségvetés tervezésében a debreceni úthálózat fejlesztése. Idén 57 utcát érintettek és érintenek jelenleg is munkálatok  – közülük 23 új építését, 26 nagyfelületű aszfaltozását, illetve 8 lakótelepi szervizút fejlesztését tűzték ki célul.

Ilyen léptékű felújítási programot az elmúlt évtizedekben még nem indítottunk Debrecenben. Ha megnézzük a környéket, a Petőfi tér rendben van, elkészült a szervizút, a parkfelújítás, a Varga utca is rendben van, a Vármegyeháza utca az útfelújítások és a Zöld Város Program keretében szintén megújult, most a Tímár utca készült el, és még az Iparkamara utca szakaszát kell a következő évben rendbe tenni. Így ez a városrész közlekedési szempontból teljesen új arculatot fog kapni 

– foglalta össze a polgármester.

útfelújítás debrecen, aszfaltozás debrecen, tímár utca, haon, debrecen
Papp László polgármester elmondta, mennyi utcát érint idén útfelújítás és egyéb munkálat Debrecenben
Forrás:  Molnár Péter

 

Kiderült, meddig zajlik fejlesztés és aszfaltozás Debrecen utcáiban

Egyúttal megköszönte Tímár utcán és környékén élők türelmét, hiszen egy 225 méter hosszú területen zajlott az aszfaltozás, a munkálatok ideje alatt pedig bizonyára nem volt egyszerű közlekedni. Az önkormányzatnak 42 millió forintjába került a projekt, és mint Papp László kiemelte, 

a belvárosi útburkolatok, illetve a külső, kertvárosi utak fejlesztésére, építésére is nagy hangsúlyt fektetnek, és egészen addig zajlanak majd a munkálatok, ameddig ezt az időjárás megengedi.

– A Tímár utca felújítása nagy öröm a lakosság részére, hiszen sokan élnek itt, és nagy az átmenő forgalom. Megtörtént a régi aszfaltréteg felmarása, illetve kicserélték és szintbe helyezték a közmű fedlapokat, valamint új szegélyköveket helyeztek el az út két szélén – ismertette a munkafolyamatot Hetei József önkormányzati képviselő. 

útfelújítás debrecen, aszfaltozás debrecen, tímár utca, haon, debrecen
Olvashatnak a műszaki részletekről is, melyekről Hetei József önkormányzati képviselő számolt be
Forrás:  Molnár Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában