Környezetvédelem

2 órája

Több mint százan vettek rész a globális szemétszedési akcióban Debrecenben

Több mint 150 munkavállaló 14 debreceni cég képviseletében tette szebbé az Erdőspuszták területét. A World Cleanup Day egy globális szemétszedési akció, amihez közel 200 ország csatlakozott már.

Haon.hu

Az esemény az idei évben is helyi cégek részvételével valósult meg

Forrás: EDC Debrecen Nonprofit Kft

A World Cleanup Day korunk egyik legnagyobb, évente megrendezésre kerülő társadalmi szemétszedési akcióprogramja, amely 2023-ban a világ 198 országát és mintegy 19 millió önkéntest mozgósított egy tisztább bolygóért. A mozgalom célja a szilárd hulladék mennyisége elleni küzdelem, a tavalyi évben csaknem 220 tonna hulladékot gyűjtöttek össze – tudatta portálunkkal EDC Debrecen Nonprofit Kft.

Idén is csatlakozott Debrecen ehhez a globális szemétszedési akcióhoz
Idén is csatlakozott Debrecen ehhez a globális szemétszedési akcióhoz 
Forrás: EDC Debrecen Nonprofit Kft

Az idei évben ez a globális szemétszedési akció 2024. szeptember 20-án valósult meg, melyhez a tavalyi első részvételt követően Debrecen ismét csatlakozott.  A „Debrecenben kéne szedni…” elnevezésű helyi mozgalom célja, egyrészt a cégek környezeti célú társadalmi felelősségvállalásának erősítése a városban, másrészt, hogy felhívja a figyelmet az illegális szemétlerakás fennálló problémájára

A rendezvényt és a helyi összefogást az EDC Debrecen Nonprofit Kft. és a DIF Kft. koordinálta Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyírerdő Zrt., Haláp és Nagycsere Polgárőr Egyesület, a Debreceni Közterület Felügyelet, a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség, AVE Ásványvíz Kft., a P.M.R. Kft., a Monostor-Erdő Bt., valamint a Kortárs Kulturális Alapítvány támogatásával.

Az esemény az idei évben is helyi cégek részvételével valósult meg, így a BMW Manufacturing Hungary Kft., a Deutsche Telekom IT Solutions, a Dechatlon United, a Debreceni Infrastruktúrafejlesztő Kft., a Diehl Aviation Hungary Kft., a Dryvit Profi Kft., az EDC Debrecen Nonprofit Kft., a Future of Debrecen, az RDI Hungary Kft., a Sensirion Hungary Kft., a Szinorg Universal Zrt., a Transcosmos Kft., a Trans-Sped Kft. és a ZF Chassis Modules Hungary Kft. elhivatott kollégái szedték közösen a szemetet.

Szemétszedés felsőfokon

A 14 szervezet összesen több mint 150 munkavállalója közel 60 km2-en tisztította meg az út mentén eldobott és illegálisan elhelyezett hulladékoktól az Erdőspuszták területét. A környezetvédelmi akció keretében összesen 100 m3 szemét összegyűjtésére került sor.

A 14 szervezet összesen több, mint 150 munkavállalója vett részt a környezet tisztításában
A 14 szervezet összesen több mint 150 munkavállalója vett részt a környezet tisztításában
Forrás: EDC Debrecen Nonprofit Kft

A csatlakozó szervezetek nem csak ezen az egy napon tesznek azért, hogy egy tisztább, élhetőbb városban éljünk, de hosszú távon is elkötelezettek a környezetvédelem, a fenntarthatósági célok és a társadalmi felelősségvállalás szervezeti alapértékek közé emelésében.

A szervezet felhívja a kedves lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljünk lakhelyünk és környezetünk tisztaságára. A lakossági hulladékok megfelelő elhelyezésével kapcsolatos részletes tájékoztatást a következő oldalon találják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában