Buli

2024.09.09. 15:03

A téglásiak szeretik és élvezik a fesztivált: nagy sikert aratott a TéglásFeszt – fotókkal

Téglás idén is óriási programsorozattal, koncertekkel, vidámparkkal, főzőversennyel indította a szeptembert. A TéglásFeszten péntektől szombatig 25 fellépő garantálta a jó hangulatot délutánonként a városközpontban.

Kerekes-Bíró Éva

Idén is rengeteg érdeklődőt vonzott a TéglásFeszt

Forrás: Napló-archív

Szombaton délután az ünnepi megnyitón a város díszvendégeként a kárpátaljai testvérváros delegációjának kórusa torokszorító és csodálatos előadással ajándékozta meg a közönséget. Tasó László országgyűlési képviselő beszédében elismeréssel és hálával szólt a magyarságot megtartó, nemzetünk kultúráját a háborúban is őrző szürtei kistérségről. Szabó Csaba Téglás polgármestere a téglási fejlesztések kapcsán utalt arra, hogy bizony meg kell becsüljük, hogy békében és jólétben élünk. Megerősítette, hogy a testvérvárosi kapcsolat építésére kiemelt figyelmet fordít a városvezetés. A szürtei testvértelepüléssel való találkozás a Magyar Kormány támogatásával valósult meg a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázata által.

Téglási Teátristák fellépése a TéglásFeszten
Téglási Teátristák fellépése a TéglásFeszten
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

A városvezető kiemelte, hogy büszke az elmúlt években felépített imázsra, hiszen dacára a Covid és a háború okozta kényszerű intézkedéseknek, megyei és országos ismertségük szintet lépett. Utalt rá, hogy az egykori egynapos Gulyásfesztivál vesztett a vonzerejéből, és a tavalyi év tapasztalata, amikor először szerveztek hasonló háromnapos rendezvényt, egyértelműen mutatja, Téglás lakosságának kétharmada szereti és élvezi a fesztivált. – A név megváltozása is erre utal: Téglás örök érték. Ezért dolgozunk, ezért élünk itt, annál fontosabb nincs, mint Téglást felemelni, és vinni a vállunkon. Nekünk Téglás az első – fogalmazott a polgármester. – Nálunk az idén is itt van a 30 méteres óriáskerék, a dodzsem, extrém játékok, a kicsiknek körhinták, játszóház.

Mindenki jól érezhette magát a TéglásFeszten

Három nap, háromféle bulihangulat. Pénteken DJ-k, szombaton mulatós, vasárnap pedig retró és klasszikus fellépők szórakoztatták a közönséget. Hatalmas közönségsiker volt Horváth Tamás élő nagykoncertje.

A hagyományos gulyásfőzőverseny igazi közvetlen, jó hangulatú, családias közösségben zajlott, előkerültek a régi receptek, szép kis kötények, nóták, népdalok, és a szépkorúak jóvoltából a nyújtófa és a csigapörgető is. Az érdeklődők városnéző kisvonattal utazhattak Tégláson.

A nagyértékű tombola-nyeremények vasárnap este találtak gazdára: például KTM-kerékpárok, Smart TV, GREE klíma, elektromos roller.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában