Programajánló

2024.09.13. 13:44

Felkészültél? – ma kezdődik a Zamat Fesztivál!

Idén is különleges ízek és felejthetetlen élmények várják a gasztronómia szerelmeseit. Napközben ingyenes családi programokkal, esténként pedig népszerű hazai előadók koncertjeivel érkezik a 13. Debreczeni Zamat Fesztivál.

Haon.hu

Idén is visszatér a méltán népszerű Debreczeni Zamat Fesztivál, immár 13. alkalommal, péntektől vasárnapig újra a gasztrobloggerek Mekkájává válik a cívisváros. Az idei fesztiválnak egy óriási, 4 ezer négyzetméteres zárt rendezvénysátor ad otthont a Nagyerdei Stadion mellett, így rossz időjárás esetén is zavartalanul szórakozhatnak a látogatók – tudatták portálunkkal a szervezők.

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Debreczeni Zamat Fesztivált
Idén 13. alkalommal rendezik meg a Debreczeni Zamat Fesztivált
Forrás:  Napló-archív

Mint írták, a kínálat idén is nagyon színes lesz, kilenc étterem és hét pálinkaház ajánlatából választhatnak a vendégek, de a szervezők a sör, bor, és whiskey kedvelőinek is külön készültek. 

Idén is lesz gluténmentes és vegán kínálat, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő, finom fogásokat.

Fesztivál a fesztiválban

A Zamat Fesztivál az idei évtől vendégül lát egy-egy tájegységet, ezúttal a Karcagi Birkafőző Fesztivál fog külön standdal és a rendkívül népszerű hungarikum étellel bemutatkozni. A birkapörköltet a kun mesterszakácsok a helyszínen főzik majd. Ami a gasztroshow programokat illeti, hétvégén Debrecenbe érkezik Anger Zsolt, Gianni Annoni, Krausz Gábor, Wossala Rozina és Bernáth József is. Stahl Judittal a megnyitó keretében találkozhatnak a vendégek, a Zamat házigazdája idén is Sass Dani műsorvezető, gasztroblogger lesz.

Szombat reggel, a „zamatos” hagyományokhoz hűen, 8 órától indul a VÁGOD!? pároskolbásztöltő verseny, ahol amatőr csapatok mérhetik össze tudásukat.

Minden korábbinál erősebb az idei Zamat zenei programja

Péntek este élő nagykoncertet ad a Kowalsky meg a Vega és a Parno Graszt, de színpadra lép Krisz Rudi is zenekarával, valamint Jolly. Szombaton sem maradhatnak el a nagykoncertek, érkezik Korda György és Balázs Klári, Geszti Péter pedig a „Rapül az idő” című műsorával hozza el mindenki kedvenc Geszti-slágereit. Az est további részében Nótár Mary és Zoltán Erika táncoltatja majd a közönséget.  

Ingyenesen látogatható rengeteg program

A pénteki starttól egészen szombat 17 óráig ingyenes látogatható a Zamat Fesztivál, 17 óra után viszont belépővel lehet csak a programokon részt venni. Fontos továbbá, hogy ezt követően a vasárnapi programok is ingyenesen látogathatóak. Visszatér a kézműves termelői piac is: a rendezvény bejárata előtt kaptak helyet a mesterek portékáikkal. 

A piac kivételével a Zamat Fesztivál idén is teljesen készpénzmentes (bármilyen bankkártyával, UniPass kártyával vagy a helyszínen vásárolt, feltöltött kártyákkal lehet fizetni). 

A tavalyi Zamatról készült hangulatfotókat nézegetve nem csoda, ha valaki a borult idő ellenére is kedvet kap a pénteken startoló fesztiválhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában