Ez durva!

2 órája

Azonnal a roncshoz rohantak – civilek szabadították ki az autóban rekedt fiatalokat Hajdúsámsonnál

Hatalmas baleset történt szombaton Hajdúsámsonnál, egy autó átszakította a szalagkorlátot, majd a szemközti sávba csapódott. A balesetben összezúzódott autóból civilek szabadították ki a bent ülő fiatalokat.

Haon.hu

Egy egész országnak mutattak példát azok a civil hősök, akik október 26-án, szombat kora délután elsőként rohantak oda a brutális balesethez Hajdúsámson közelében – írja a borsonline. A portál emlékeztet, a szombati történt balesetben egy kocsi egyik pillanatról a másikra átszakította a szalagkorlátot a 471-es főúton, majd egyenesen a szemközti sávba csapódott, ahol többször is megpördült, végül pedig a tetején állt meg.

Baleset Hajdúsámson és Debrecen között: átszakította a szalagkorlátot, majd többször is megpördült egy autó szombaton
Baleset Hajdúsámson és Debrecen között: átszakította a szalagkorlátot, majd többször is megpördült egy autó szombaton
Forrás: Napló-archív

Civil hősök mutattak példát

A portál információi szerint a hátborzongató balesetet többen is látták, az autósok közül pedig sokan példaértékűen cselekedtek: azonnal lefékeztek, kiugrottak az autóból, és a roncshoz szaladtak segíteni. A Bors úgy tudja, hogy az autóban két fiatal férfi utazott, akik nem tudtak kimászni az összetört kocsiból, így őket a segítségükre siető civil hősök szabadították ki a rommá zúzott jármű fogságából, akik közül az egyik sofőr még a mentőket is megvárta a fiatalok mellett.

Átszakította a szalagkorlátot, majd többször is megpördült egy autó Hajdúsámsonnál
Átszakította a szalagkorlátot, majd többször is megpördült egy autó Hajdúsámsonnál
Forrás: Napló-archív

A balesetről egyébként korábban részletesen is beszámoltunk. A rendőrség közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján az autó Hajdúsámson irányából Debrecen irányába tartott. Mint írják, 

egy kanyart követően a sofőr elvesztette az irányítását a jármű felett, melynek következtében szalagkorlátnak ütközött, amit átszakított és a szemközti sávban többször is megpördült

Megmentőknek hálálkodnak a szülők

Az eset után, bár a kocsi borzalmas állapotban volt, a bent ülők maguknál voltak, miután kiemelték őket a roncsból, és az út mentén fekve várták meg a mentősöket. Bár mind a ketten megsérültek, úgy tudjuk, hogy a fiatalok könnyebb sérülésekkel úszták meg a csúnya balesetet. A rokonok szívhez szóló szavakkal hálálkodtak a kocsiban ülők megmentőinek a történtek után:

Köszönöm, hálás vagyok érte, hogy segítettél a fiamnak! Köszönjük szépen, vannak még jó emberek is a világon

– hálálkodott egyik kommentjében az anyósülésen utazó fiatalnak az édesanyja. Hozzátette, fia jelenleg is kezelés alatt áll, állapota stabil.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában