Ünnepi ülés

2 órája

Bizottság alakult a mezőgazdaságért Nádudvaron

Nádudvar agrárorientált település, ezért a vízgazdálkodás is kiemelten fontos számukra.

Marján László

Maczik Erika polgármester vezetésével a „Hortobágy-mellyéki” kisvárosban is megalakult kilenc fővel az új önkormányzati képviselő-testület. Az október 10-ei, csütörtöki ünnepi ülésen letette az esküt a városvezető mellett Pető József újonnan választott alpolgármester, a képviselők és a bizottságok külső tagjai is.

Az újonnan megalakult nádudvari képviselő-testület a bizottságok külsős tagjaival
Az újonnan megalakult nádudvari képviselő-testület a bizottságok külsős tagjaival
Forrás: Marján László

A városvezető beiktatását követően összegezte az elmúlt ötéves önkormányzati ciklus eredményeit: a megduplázódó költségvetési bevételt, a nagyfokú vagyongyarapodást, s hogy a település két olyan közintézményének, a gyógyfürdőnek és a művelődési háznak, a 100%-os önkormányzati tulajdonba kerülését, amelyre Nádudvar lakossága már több mint három évtizede vágyott.

Nádudvar ma egy fejlődő, számos területen gyarapodó, nyugodt, biztonságos város, amely erős alföldi karakterrel, a föld, a munka és a teljesítmény tiszteletéből eredő identitással, ugyanakkor modern arculattal, számos helyben elérhető szolgáltatással rendelkezik, amely segíti az itt maradást, a fiatalok számára a jövő szülőföldön való tervezését. Ezek mellett városunk szellemiségét a hagyományok mély és feltétlen tisztelete határozza meg, amely a világ történéseire nyitottan, de higgadt, mértéktartó módon reagál

 – mondta a polgármester.

Maczik Erika kézjegyével is hitelesítette esküjét Juhász Sándor korelnök közreműködésével
Maczik Erika kézjegyével is hitelesítette esküjét Juhász Sándor korelnök közreműködésével
Forrás: Marján László

Továbbra is a folytonosság, a biztonság és a fejlődés jegyében kívánnak dolgozni a következő öt esztendőben.

Az ünnepi eseményen megalakultak az egyes szakbizottságok is. Az Egészségügyi-, Szociális-, és Ifjúságvédelmi Bizottság elnöke Kalmár Erzsébet, Gazdaságstratégiai-, Városfejlesztési-, és Pénzügyi Bizottság elnöke Tóthné Horváth Ilona, az újonnan létrejött Mezőgazdasági-, Környezetvédelmi -, Vízgazdálkodási Bizottság elnöke Juhász Sándor lett. A Kulturális-, Kommunikációs-, Köznevelési-, és Civilkapcsolatok Bizottsága elnökének Tóthné O Nagy Juditot, míg az Ügyrendi-, Igazgatási-, Jogi Bizottság elnökének dr. Réz Szilviát választották.

A bizottságok nem képviselő tagjainak olyan a településen és szakterületükön elismert szakembereket kértek fel, akik tapasztalatukkal és támogató hozzáállásukkal hatékonyan segíthetik önkormányzatunk működését

 – válaszolta érdeklődésünkre Maczik Erika.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában