Ünnepség

3 órája

Megújult a hajdúsámsoni görögkatolikus templom

Felújították többek között a templom külsejét is. A hívek templombúcsút is tartottak Hajdúsámsonban.

Haon.hu

A Hajdúsámsoni Görögkatolikus Egyházközség átadta felújított templomát a hétvégén.  A munkát az érsekség, az önkormányzat és a hívek adományaiból tudtak megvalósítani a mai igényeknek megfelelően. A külső renováláson kívül elkészült az előtető, rendbe tették az udvart, valamint belső járólapozás és egy ikonosztázion beépítése is a felújítás része volt.

A hajdúsámsoni görögkatolikus egyházközség búcsúja Zolcsák Miklóssal és Fodor Andrással
A hajdúsámsoni görögkatolikus egyházközség búcsúja Zolcsák Miklóssal és Fodor Andrással
Forrás: Dandé Melinda

Ez a fejlesztés egy nagy munkának számított a közösség számára, hiszen a munkálatokat külön-külön nem tudtuk volna elvégezni, a későbbiekben pedig még nehezebb lett volna. Az isteni gondviselés most megadta számunkra, hogy elkészüljünk mindennel, amit elterveztünk

 – számolt be a Naplónak Zolcsák Miklós, a helyi görögkatolikus egyházközség parókusa.

Emellett az ilyenkor szokásos templombúcsút is megtartotta a közösség a római katolikus hívekkel, élükön Fodor András helynökatyával a megújult épületben. – Felemelő és mindenki lelkében öröm, szépség volt, hogy a felújított templomban együtt ünnepelhették meg a hívek egy görögkatolikus egyház templombúcsúját. A reménységünk, illetve a szeretetünk megvan, hogy a jövőben is ilyen hittel és imádsággal tudjunk közösen ünnepelni – fogalmazott az atya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában