A hétvége legfontosabb anyagai

2 órája

Emberek ezrei lepték el a debreceni repülőtér kifutópályáját

Az eső sem vette a kedvét az embereknek, sokan futottak a Wizz Air Runon, rengetegen piknikeztek is a Liget téren. A Debreceni VSC szurkolói sem maradtak izgalmak nélkül. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

Idén is több ezren vállalták, hogy a borongós idő ellenére a rajtvonalhoz állnak. Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Wizz Air Run futóversenyét, ahol még a tornából felmentett tudósítónk is begyűjtött néhány tanácsot a kezdéshez.

Senki nem állíthatta meg a gyerekeket abban, hogy felejthetetlen élményeket gyűjtsenek a futópályává változott kifutópályán. A Wizz Air Run indulói között ott volt a debreceni Immánuel Otthon és Iskola két tanulója az intézmény dolgozóival együtt.

Újra forognak az olyan híres Bud Spencer–Terence Hill-filmek, mint a Kincs, ami nincs és a Nyomás utána? Többek között erre a kérdésre is választ kaptunk podcastadásunkban a két legendás bunyós magyar alteregójától, Péterffy Alberttől és Enyedi Sándortól, a Bűnvadászok duó tagjaitól.

Őszköszöntő családi napot és „Kutya jó” pikniket tartottak szombat délután a Csapókert szívében. Az állatok világnapja alkalmából színpadi műsorokkal, gyermekprogramokkal és adománygyűjtéssel is várták az érdeklődőket.

Évfordulókat is ünnepeltek a hétvége folyamán

Testvérvárosi kapcsolatuk fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte Paderborn és Debrecen. A két város 1994 óta ápol aktív kapcsolatot az oktatás, a kultúra és a turisztika területén. A testvérvárosi együttműködés jubileumát a Kölcsey Központban ünnepelték meg szombaton. Az eseményen részt vett Margit Keikutt, a paderborni Német-Magyar Baráti Társaság elnöke, Ilone Klose és Maria Hoffmeister, a Német-Magyar Baráti Társaság képviselői, valamint a paderborni Spee Gimnázium képviselete.

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tizenhárom honvédtábornokát. Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából koszorúzták meg vasárnap délelőtt a debreceni Honvédtemető Haldokló oroszlán emlékművét.

A Loki szurkolóinak volt oka az örömre

A DVSC saját nevelésű játékosa adott interjút portálunknak. Kusnyir Erik elárulta, több bajnokságból is szerződtették volna, és nem tett le a külföldi karrierről.

Bár voltak olyan hangok, hogy akár meglepetést is okozhat a Szombathely a DVSC kézilabdacsapatának otthonában, a Loki a remekelő Jovana Jovovics és Jessca Ryde vezérletével magabiztosan tartotta otthon a két bajnoki pontot. 

Ajánljuk még:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában