Idősek ünnepe

2 órája

„Debrecen sokat köszönhet az időseknek” – hangzott el az idősek napi rendezvényen

A DMJV Városi Szociális Szolgálat idén sem feledkezett meg ellátottjairól. Az idősek világnapja alkalmából „Még mindig aktívan” címmel tartottak rendezvényt Debrecenben.

Nagy Emese

Az idősek világnapja alkalmából köszöntötték a debreceni szépkorúakat

Forrás: Molnár Péter

Az október 1-ei idősek világnapja alkalmából a DMJV Városi Szociális Szolgálat hagyományaihoz híven idén 22. alkalommal is megszervezte a „Még mindig aktívan” című programot kedden délután a VOKE Egyetértés Művelődési Központ Színháztermében. Az eseményen elhangzott, a családias hangulatú programmal szeretnének lehetőséget teremteni ellátottjaik számára, hogy megmutathassák a lakosságnak, korosztályuknak az időskor szépségeit, a bennük rejlő kreativitást, vidámságot, a közösség összetartó erejét. Nagy Lajosné, a DMJV Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője köszöntőjében elmondta, nem győznek elég hálásnak lenni az időseknek azért a szeretetért, tapasztalatátadásért, a megértésért, amit egész életükben átadtak számukra. – Mi ezen a rendezvényen tisztelgünk időseink előtt, s egyben szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy 70, 80, 90 évesen is lehet még aktívan élni.

Az idősek világnapja alkalmából műsorokkal készültek a debreceni szépkorúak
Az idősek világnapja alkalmából műsorokkal készültek a debreceni szépkorúak
Forrás: Molnár Péter

Az idősek világnapja alkalmából szerveztek programot Debrecenben

Papp Csaba önkormányzati képviselő az idősek világnapja alkalmából megrendezett eseményen kiemelte: Debrecenben az idősek napja nem október 1-je, ugyanis a városban az idősekért való odaadás, az ők segítése egy évben 365 napig tart. 

Örök hálával tartozunk nekik azért, hogy mi ma itt lehetünk, és azért, hogy Debrecen ma így nézhet ki, ez az időseinknek köszönhető. Nekünk, mai városvezetőknek nincs más dolgunk, mint ezt továbbvinni, megtartani ezt az örökséget. Az év egész során jelen vagyunk, és próbáljuk a tematikus sétákkal, a gerinctornákkal (a Mozdulj, Debrecen! Programnak köszönhetően 18 helyszín biztosított) segíteni azt, hogy aktívak maradjunk, egészségesen éljünk, hisz valójában az életben maradásunknak egyetlen egy örök szabálya van: mindig mozgásban maradni!

– emelte ki. Hozzátette: ígéri, a továbbiakban is megtesznek mindent, hogy a jövőben is biztosítva legyen a jólét Debrecen időseinek.

Az idősek világnapja rendezvényen Papp Csaba önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a debreceni szépkorúaknak
Forrás:  Molnár Péter

A generációk találkozását is ünnepelték

Marosi-Rácz Julianna, a DMJV Polgármesteri Hivatal Humán Főosztály főosztályvezetője nyitotta meg a rendezvényt, aki beszédében kihangsúlyozta, a városi szociális szolgálatnál az idősek nagyon jó kezekben vannak: biztonságos környezetben, szakértő munkatársak körében tölthetik el mindennapjaikat. 

Nagyon fontos az, hogy a nyugdíjas éveiket is aktívan tölthessék, megőrizve a testi és szellemi frissességüket, ehhez nyújt segítséget az intézmény. A mai napon nemcsak az időseket ünnepeljük, hanem a generációk találkozását is. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni ennek a szükségességét, hiszen elengedhetetlen az, hogy a szépkorúak az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalataikat, tudást legyen kinek átadják. Ugyanakkor szükségünk van a fiatalok biztatására, az ő lendületükre, mindemellett a technikai, informatikai és kommunikációs ismereteikre

– jegyezte meg a főosztályvezető.

Az eseményen mintegy 450-en vettek részt, a Ki mit tud? elnevezésű vetélkedőre 31 műsorszámmal készült körülbelül 100 ellátott, akik egyénileg és csoportosan, különböző műsorokkal – ének, vers, paródia, komoly zene, mese, tánc stb. – léptek színpadra. A rendezvényen kiállított tárgyakat lehetett megcsodálni, amiknek az elkészítésében mintegy 100 ellátott ügyeskedett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában