Elképesztő látvány

2 órája

Hatalmas LEGO várost építettek Debrecenben – fotókkal, videóval!

„Város” a városban: bődületesen nagy metropoliszt húzott fel a szegedi alkotó Debrecenben. Jáksó Szabolcs felépített egy LEGO kockavárost, ami még a Kölcsey Központ egyik legnagyobb termében is alig fér el…

Balogh Efraim

Jáksó Szabolcs hatalmas LEGO kockavárost épített Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Konkrétan egy egész település legóból készült makettje lesz látható október 19-20-án (szombat és vasárnap) a debreceni Kölcsey Központban. Csakhogy ez a „település” teljesen fiktív, a megálmodója pedig a Megabrickcity „Az óriás kockaváros” nevet adta neki. Benéztünk az ötletgazdához, Jáksó Szabolcshoz, aki érkezésünkkor már az utolsó finomításokat végezte. Adta magát a kérdés: hogyan jön az ötlet egyáltalán, hogy valaki LEGO kockavárost építsen?

Jáksó Szabolcs hatalmas LEGO kockavárost épített Debrecenben
Jáksó Szabolcs hatalmas LEGO kockavárost épített Debrecenben
Forrás: Czinege Melinda

LEGO kockaváros Debrecenben: kész metropoliszt épített az alkotó

Gyerekkorban sokat legóztam, és ez valahogy megmaradt. 19 évesen kezdtem el dolgozni, és amikor futotta rá, akkor gondoltam, megveszem az akkori legóból készült csúcsvonatot, és aztán „megszaladt” kicsit… Mindez 10 évnyi gyűjtögetés eredménye

 – mondta a Szegedről származó Szabolcs.

És hát mi tagadás, tényleg így van: felhőkarcolótól kezdve hatalmas repülőtéren át a kísértetkastélyig, nem beszélve a síneken közlekedő vonatokról, mindent meg lehet találni a városban – és ki ne hagyjuk a tengerpartot sem, amiben éppen csak csikóhal-ikrák nincsenek…

 Ez a LEGO város egyébként nem csak gyári szettekből áll össze: Szabolcs elmondása szerint ő maga álmodta meg a repteret, amit készletekből kimaradt elemekből épített meg-, csakúgy, mint az ott állomásozó legnagyobb gépmadarat is.

Az a döbbenet, hogy az egyébként nagy bálterem egy kicsi szobának tűnt, ahova éppen befér Szabolcs LEGO kockavárosa, néhol egy-egy dobozban még így is maradtak elemek, amelyeket már nem tudott hova beépíteni, mert nem tudta már hova tenni. 

Még egy kézilabdapálya méretével megegyező terem is alig elég a LEGO város kiállítására… 

Mint az alkotó rávilágított, tulajdonképpen majd’ egy kézilabdapálya méretét (mintegy 30 méter) öleli fel a hatalmas LEGO város. És akkor most tessék megkapaszkodni: Szabolcs azt is megosztotta velünk, hogy csütörtöki érkezése óta 17 órába telt mindent a helyére pakolni úgy, hogy már panelekben, bedobozolva hozta el a „városrészeket”.

Na de beszéljenek a képek és a videók, hogy ne csak elképzelni kelljen, hogyan is áll össze a LEGO kockaváros részleteiben:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában